Rene Boer scoort beste Dutch Masters resultaat tot nu toe op de Zwarte Cross

Rene Boer van het Hofstede MX team heeft in de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde zijn beste Dutch Masters resultaat tot nu toe neer weten te zetten.

Het team moest het in Lichtenvoorde zonder Roan Tolsma doen. Hij brak zes weken geleden zijn enkel maar zal er bij de volgende ONK wedstrijd in Lierop weer terug bij zijn.

Met Rene Boer ging het in de tijdtraining van de 500 klasse niet lekker waardoor hij pas in de laatste ronde een veertiende tijd neer wist te zetten. In de eerste manche kon hij op een dertiende plaats aan de wedstrijd beginnen en wist met een constant tempo nog een plaats op te klimmen en als twaalfde over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij in de top tien uit de start en wist dit een aantal ronden vast te houden. Helaas kon hij het tempo niet de hele manche vasthouden waardoor hij een aantal plaatsen prijs moest geven en als twaalfde over de finish kwam. Met deze resultaten eindigde hij ook op een twaalfde plaats in het dagklassement, wat voor Rene zijn beste Dutch Masters resultaat is tot nu toe.

Karl Timmerman kon zijn draai niet vinden in de tijdtraining van de 250 klasse en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een 33ste tijd. Na een slechte start in de eerste manche kon hij pas op een dertigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat ook nu het rijden niet lekker ging kwam hij niet verder dan een zevenentwintigste plaats. In de tweede manche kwam hij wederom niet goed uit de start en daarbij kwam ook nog dat hij hard ten val kwam. Na de valpartij begon het rijden lekker te gaan en wist hij nog terug te komen naar een vierentwintigste plaats. Deze resultaten leverden hem in het dagklassement een zesentwintigste plaats op.

Recent Posts