Klaas Hofstede scoort top vijf plaats in NK MX1 in Lelystad

Klaas Hofstede van het Hofstede MX team heeft in het Nederlands Kampioenschap MX1 in Lelystad een top vijf plaats weten te behalen.

In de tweede manche streed Hofstede lang mee in de top drie en werd na een sterk gereden wedstrijd op een vijfde plaats afgevlagd. In de eerste manche kwam hij in de beginfase met een andere rijder ten val en kwam door een probleem met zijn achterrem uiteindelijk niet verder dan een 22ste plaats. Ralph Slager wist in beide manches van de MX2 klasse in de top tien te finishen en Dylan Schra legde beslag op een 25ste en een 23ste plaats in de manches!

Het was voor de rijders een hele omschakeling van de diepe knippen in Westerbork naar de harde ondergrond in Lelystad. Klaas had in de training gelijk een goed gevoel op de baan. Ook het zetten van een snelle tijd ging hem goed af en dit zorgde ervoor dat hij met een achtste tijd tevreden het circuit kon verlaten en zich klaar kon gaan maken voor de eerste manche.

In de eerste manche pakte hij niet zo’n goede start en kwam op een elfde plaats uit de eerste bocht. Hij wist al snel verschillende plaatsen winst te boeken maar kwam in het heetst van de strijd met een andere rijder ten val waardoor hij teruggeslagen werd tot in de achterhoede. Hij herstelde zich goed en kwam hard terug naar voren. Echter door een probleem met zijn achterrem moest hij het tempo laten zakken waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een 22ste plaats.

De start van de tweede manche was niet goed maar in de eerste paar bochten reed hij andere lijnen dan de concurrentie en stootte door naar een tweede plaats. Hij ging gelijk in de aanval op de kopman maar helaas werd zijn inhaalpoging afgeslagen. Hij probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden maar er kwamen gedurende de wedstrijd drie rijders aan het achterwiel te zitten bij Klaas. Hij probeerde ze erachter te houden maar helaas lukte dit niet waardoor hij na een sterk gereden wedstrijd op een vijfde plaats werd afgevlagd. Door de mindere uitslag in de eerste manche eindigde Klaas met een elfde plaats net buiten de top tien in het dagklassement.

Ralph kon in de training niet lekker in zijn ritme komen en ook ging het rijden nog niet echt soepel. Dit zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een veertiende plaats. Het rijden ging voor Dylan zijn gevoel wel lekker in de training maar toch viel de tijd hem wat tegen want na verschillende snelle ronden moest hij genoegen nemen met een zevenentwintigste tijd.

In de eerste manche pakte Ralph een redelijke start en wist hij gedurende de wedstrijd een aantal rijders te passeren en kwam op een zevende plaats over de finish. Dylan zat er niet goed bij na de start en kon in de eerste bocht niet doordringen naar voren waardoor hij als zevenentwintigste aan de wedstrijd moest beginnen. Hij ging in de aanval op de rijder voor hem en na een aantal pogingen wist hij deze te passeren. In de daaropvolgende ronden stootte hij door naar een vierentwintigste plaats. Helaas kon hij deze positie niet vasthouden tot aan de finish want hij werd gepasseerd en kwam moegestreden op een vijfentwintigste plaats over de finish.

Tussen de manches werd er nog eens bekeken waar het in de tweede manche beter zou kunnen. Beide rijders waren dan ook gemotiveerd om hoger te finishen en gingen dan ook vol goede moed van start. Ralph zat er ditmaal iets minder goed bij na de start maar kwam toch vanuit de achterhoede terug naar een tiende plaats. Dylan zat er beter bij met de start en wist zich in de eerste paar bochten goed staande te houden. Op een eenentwintigste plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen en kon het hoge tempo goed vasthouden. Wel begon zijn concentratie tegen het einde van de manche iets af te nemen en dit had tot gevolg dat hij een aantal foutjes begon te maken. Dit kostte hem een aantal posities waardoor hij uiteindelijk als drieëntwintigste werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Ralph op een achtste plaats en Dylan sloot de dag af op een vierentwintigste positie.

Aankomend weekend gaat het Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Veendam.

Recent Posts