Ralph Slager ondanks valpartijen toch in de top tien in NK MX2 in Veendam

Ralph Slager van het Hofstede MX team is in het Nederlands Kampioenschap MX2 in Veendam in de top tien geeindigd.

De beide manches begonnen met een tegenslag want in zowel de eerste als de tweede manche kwam hij bij de start ten val en moest een inhaalrace rijden. In de eerste manche ging het lekker en wist hij zevende te worden. In de tweede manche reed hij iets te voorzichtig en zat er niet meer in dan een elfde plaats.

Door de geringe opkomst besloot de club om de MX1 en MX2 klasse samen te voegen. Door de samenvoeging van de MX1 en MX2 klasse was het in de training erg druk op de baan. Met Ralph ging het moeizaam in de training en ondanks verwoede pogingen kwam hij dan ook niet verder dan een elfde tijd. Dylan kwam na verschillende snelle ronden uit op een zeventiende tijd van de MX2 klasse en dit betekende dat hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten, wat als voordeel had dat hij niet helemaal vanaf de buitenzijde hoefde te starten. Ook Klaas Hofstede reed in de gezamenlijke MX1 en MX2 klasse. Hij begon met een eenentwintigste tijd redelijk aan de dag.
De eerste manche begon met een tegenslag voor Ralph Slager want hij kwam bij de start ten val. Na deze tegenslag herstelde hij zich goed en kwam hard terug naar voren. Hij wist het tempo goed hoog te houden en wist er toch nog een zevende plaats uit te halen. Dylan pakte ondanks dat hij vanaf de tweede startrij moest starten toch een redelijke start omdat hij in de eerste bocht een paar valpartijen kon ontwijken. Het rijden ging lekker in de eerste manche en ondanks dat hij toch nog even ten val kwam, wist hij de manche op een zeventiende plaats van de MX2 klasse af te sluiten. Klaas pakte een hele goede start maar werd na de eerste bocht aangetikt en vloog de baan uit. Het duurde lang voordat hij aan de manche kon beginnen maar toen dit eenmaal het geval was, wist hij al snel een aantal rijders terug te pakken. Helaas maakte hij toen een foutje waardoor zijn opmars even onderbroken werd en hij opnieuw vanuit de achterhoede aan een inhaalrace moest beginnen. Hij had het tempo er al snel weer goed in zitten en kwam nog terug naar een elfde plaats van de MX1 klasse.
Bij de start van de tweede manche waren het opnieuw Klaas en Ralph die bij de start ten val kwamen. Beiden moesten van achter uit het veld terug naar voren komen en hadden veel werk aan de winkel. Met Ralph ging het rijden niet zo lekker dan in de eerste manche omdat hij iets te voorzichtig was. Na een manche waarin hij verschillende gevechten heeft gevoerd, wist hij op een elfde plaats over de finish te komen. Dylan zat er bij de start iets beter bij dan in de eerste manche en kon wederom een valpartij in de eerste bocht ontwijken. Op een achtentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en was hiermee de vijftiende MX2-rijder. Gedurende de wedstrijd moest hij wel een paar plaatsen prijsgeven maar toch sloot hij de manche op een nette zeventiende plaats van de MX2 klasse af. Klaas zat er in de tweede manche niet goed bij na de start en kwam daarnaast in de eerste bocht in de problemen. Dit had tot gevolg dat hij opnieuw vanaf een laatste plaats terug naar voren moest zien te komen. Netjes rijdend baande hij zich een weg terug naar voren en wist na een zwaar bevochten wedstrijd op een tiende plaats over de finish te komen in de MX1 klasse. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap bezet de rijder uit Staphorst nu de vijfde plaats.

Aanstaande zondag zal Ralph aan de start komen bij de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Recent Posts