Top tien plaatsen voor het Hofstede MX team in het NK in Mill

Het Hofstede MX team kwam afgelopen zondag aan de start in het Nederlands Kampioenschap MX1/MX2 in Mill. Door de matige opkomst moest de KNMV beslissen om de MX1 en MX2 klasse samen te voegen in deze wedstrijd.

Het circuit van Mill lag er in de ochtend helemaal vlak bij toen de rijders het circuit betraden om te gaan trainen. De MX1 en MX2 klassen reden in de training nog apart maar dit zou later in de manches worden samengevoegd. In de MX2 klasse lagen de tijden allemaal dicht bij elkaar met Ralph Slager op een elfde plaats, Rene Boer op een twaalfde plaats, Karl Timmerman op een veertiende plaats en Dylan kwam na verschillende snelle ronden uit op een vierentwintigste tijd. Klaas begon positief aan de dag door in de tijdtraining van de MX1 klasse een nette achtste tijd op de klokken te zetten.

Ralph pakte in de eerste manche een redelijke start. Hij zat lekker in zijn ritme maar toch was zijn tempo net niet hoog genoeg. Wel wist Ralph er met een tiende plaats een goed resultaat uit te halen waarmee hij tevreden terugkeerde naar het rennerskwartier. Rene kwam slecht uit de start en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Tijdens zijn inhaalrace kwam hij met een andere rijder in aanraking en dit had een valpartij tot gevolg. Toen hij opnieuw vanuit de achterhoede terug naar voren aan het rijden was, viel hij nog een keer en zat er niet meer in dan een vijfentwintigste plaats. Dylan besloot om op de tweede startrij aan de binnenkant te gaan staan en dit pakte goed uit. Op een zevenentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde maar door een foutje werd hij een aantal plaatsen teruggeslagen. Uiteindelijk finishte hij op een 29ste plaats waarvan hij de negentiende MX2-rijder was. De eerste manche van Karl begon met een tegenslag want hij kwam bij de start ten val. Vervolgens kreeg hij na anderhalve ronde af te rekenen met een mechanisch probleem en keerde terug naar het rennerskwartier. Klaas pakte niet zo’n goede start maar zat al snel in een goed ritme en ging in de aanval op de rijders voor hem. Inhalen was lastig maar Klaas knokte door en wist er een achtste plaats uit te halen in de MX1 klasse.

Nieuwe ronden nieuwe kansen in de tweede manche voor de rijders. Ralph pakte een super goede start en ook zijn rijden was in deze manche beter. Dit resulteerde in een vijfde plaats in de MX2 klasse. Rene zat er opnieuw niet goed bij na de start en moest opnieuw een inhaalrace gaan rijden. In de beginfase ging het niet lekker maar na een aantal ronden had hij het juiste ritme te pakken en wist hij de ene na de andere rijder te passeren. Hij hield het tempo strak tot in de slotfase en eindigde op een dertiende plaats in de gecombineerde MX1/MX2 klasse. Dylan zat er ook in de tweede manche weer goed bij na de start en kwam op een negenentwintigste plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar een zevenentwintigste plaats. Helaas kon hij dit niet vasthouden en verloor in het resterende deel van de wedstrijd nog drie plaatsen om uiteindelijk op een dertigste plaats afgevlagd te worden. Hiermee was hij de negentiende MX2-rijder. Voor Karl was het moeilijk om in een goed ritme te komen omdat hij de hele eerste manche had gemist. Ondanks dit bleef hij doorvechten tot aan de finish en wist er een negentiende plaats in de MX2 klasse uit te halen. Klaas zat er in de tweede manche beter bij na de start en begon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd. Hij wist dit goed vol te houden totdat hij in aanraking kwam met een andere rijder. Hierbij gingen een aantal plaatsen verloren maar toch wist Klaas de manche af te sluiten op een zesde plaats van de MX1 klasse.

In het dagklassement eindigde Klaas in het dagklassement van de MX1 klasse op een zesde plaats.

Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Halle.

Recent Posts