Ralph Slager scoort beste seizoensresultaat in het NK MX2 in Halle

Het Hofstede MX team heeft zondag in het Nederlands Kampioenschap in Halle positieve dingen laten zien. Ralph Slager wist in de eerste manche van de MX2 klasse zijn beste seizoenresultaat neer te zetten met een vijfde plaats.

Ook Rene Boer werkte een sterke manche af waarin hij als zevende wist te finishen. Klaas Hofstede werd negende in de MX1 klasse, Karl Timmerman werd zestiende en Dylan Schra sloot de dag af als zesentwintigste.

Het Hofstede MX team had in Halle vier rijders aan de start in de MX2 klasse. Omdat er op zaterdag ook al een wedstrijd was verreden op het circuit van Halle lagen de bulten er in de training al lastig bij. Ralph had zijn draai al snel goed gevonden op het technische circuit van Halle. Hij benutte de breedte van de baan en knalde er een achtste tijd uit. Voor Rene verliep de training redelijk goed en na een aantal keren aangezet te hebben, kwam hij uit op een veertiende tijd. Met Karl ging het rijden lekker in de training maar toch wist hij niet de tijd neer te zetten waar hij op hoopte en sloot de training af op een twintigste tijd. Dylan kon in de training het goede tempo niet te pakken krijgen en had daarnaast een klein beetje last van harde onderarmen. Dit resulteerde in een achtentwintigste tijd!

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Ralph die een hele goede start wist te pakken en op een tweede plaats de eerste bocht in dook. In de beginfase kon hij het hoge tempo goed volgen en wist zich een aantal ronden staande te houden op een tweede plaats. Gedurende de wedstrijd moest hij drie rijders laten passeren en kwam op een vijfde plaats over de finish, wat tot op dit moment zijn beste resultaat is. Karl kwam in de eerste bocht na de start ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase ging het niet lekker maar na een aantal ronden begon het beter te gaan en wist hij nog terug te komen naar een veertiende plaats. Rene kwam in de eerste bocht na de start bijna ten val en moest in het gedrang aan de eerste ronde beginnen. In het heetst van de strijd raakte Rene in de beginfase betrokken bij een valpartij en kwam later zelf ook nog een keer ten val. Omdat hij hierdoor een grote achterstand op had gelopen, zat er in de eerste manche niet meer in dan een twintigste plaats. Dylan pakte vanaf de buitenzijde een hele goede start en kwam netjes door de eerste bocht. Op het moeilijke circuit reed hij een goed tempo en klom op naar een 23ste plaats. Helaas remde hij zijn motor even een keer stil, wat hem verschillende plaatsen kostte en waardoor hij uiteindelijk op een zesentwintigste plaats over de finish kwam.

Rene zat er in de tweede manche vele malen beter bij na de start en kon rond de achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas remde hij in de tweede ronde zijn motor even stil waardoor er vier plaatsen verloren gingen. Rene herstelde zich goed en wist zich in het resterende deel van de wedstrijd nog helemaal terug te knokken naar een zevende plaats. Ralph kreeg in de sighting lap voor de tweede manche een tegenslag voor de kiezen. Hij merkte dat hij geen achterrem had en dit maakte het er niet makkelijker op. Hij kon niet voluit starten en daarnaast kwam hij in de eerste ronde ook nog ten val. Zonder achterrem viel het niet mee om in een hoog tempo terug naar voren te komen waardoor er niet meer in zat dan een zestiende plaats. Karl zat er beter bij met de start en kon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Jammer genoeg kon hij helemaal niet in zijn ritme komen totdat zijn teammaat Ralph Slager hem wist te passeren. Karl kon aanhaken en dit zorgde ervoor dat hij beter in zijn ritme kwam. Helaas ging dit een aantal ronden voor het einde mis waardoor Karl ten val kwam en opnieuw genoegen moest nemen met een twintigste plaats. Dylan zat er ook in de tweede manche lekker bij na de start en kon het hoge tempo goed volgen. Helaas kwam hij op een 22ste plaats rijdend hard ten val op een wavesectie. Gelukkig liep hij hierbij geen blessures op maar wel moest hij even terug naar de pits omdat zijn stuur krom stond. Dylan reed de wedstrijd wel uit en finishte op een zesentwintigste plaats.

Met Klaas ging het in de training van de MX1 klasse moeizaam. Hij kwam een keer ten val waardoor er niet meer in zat dan een twaalfde tijd. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en had al snel een goed tempo in handen. De hele wedstrijd was hij in strijd om de tiende plaats en wist dit gevecht in zijn voordeel te beslissen en kwam als tiende over de finish.

In de tweede manche startte Klaas rond de tiende plaats. De hele wedstrijd wist hij zich goed staande te houden op deze positie en wist in de slotfase nog een rijder te passeren om uiteindelijk als negende over de finish te komen. Dit zorgde ervoor dat hij ook in het dagklassement negende werd.

Het kampioenschap heeft nu heel even rust en gaat pas op 17 juni verder op het circuit van Lierop. Op zondag 12 juni zal het team eerst aan de start komen in de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Recent Posts