Ralph Slager scoort allereerste echte ONK punt in Markelo

Ralph Slager van het Hofstede MX team heeft tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo zijn allereerste echte ONK punten weten te scoren.

Na een sterk gereden eerste manche wist hij op een negentiende plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche kwam hij in de buurt van de top twintig maar omdat hij iets te voorzichtig reed, kwam hij uiteindelijk op een 21ste plaats over de finish. Karl Timmerman begint steeds beter in zijn ritme te komen en ook hij kwam in de tweede manche dicht in de buurt van de top twintig.

Voor Karl was het zijn eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross van dit jaar. In de training ging het rijden lekker maar door de sterkte van het deelnemersveld kwam hij niet verder dan een achtentwintigste tijd. Ralph moest even aan het circuit wennen. Het was voor hem de eerste keer dat hij de baan in tegengestelde richting reed en had het hier niet makkelijk mee. Dit zorgde ervoor dat hij ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een dertigste tijd.

In de eerste manche was het Ralph die van de beide rijders het beste uit de start kwam. Bij het hek kwam hij niet lekker weg maar in de tweede bocht wist hij veel rijders te passeren en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging lekker in deze manche en ondanks dat hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen prijs moest geven, wist hij er een goede negentiende plaats uit te halen. Hiermee scoorde Ralph zijn allereerste echte twee ONK punten. Karl pakte een redelijke start en begon rond de 22ste plaats aan de wedstrijd. Netjes rijdend wist hij deze plaats lang in handen te houden. Echter door een aantal foutjes in het einde van de wedstrijd, verloor hij een paar plaatsen en werd zesentwintigste.

In de tweede was het opnieuw Ralph die een redelijke start had genomen en rond de zeventiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat het circuit door de regenval verraderlijk glad werd, begon Ralph iets te voorzichtig te rijden. Dit zorgde ervoor dat hij een paar plaatsen terug viel en genoegen moest nemen met een 21ste plaats. Karl zat er ook nu niet echt super bij en begon opnieuw net buiten de top twintig aan de wedstrijd. Door een fout in de tweede ronde verloor hij vier plaatsen maar hij herstelde zich goed en wist met een goed ritme de verloren plaatsen terug te winnen. Lang reed hij op een eenentwintigste plaats maar moest deze positie in de slotfase nog afstaan aan zijn teammaat Ralph Slager en werd 22ste.

In het dagklassement eindigden Ralph en Karl op een vierentwintigste en een vijfentwintigste plaats. Over een kleine drie weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Emmercompascuum.

Recent Posts