Ralph Slager in de top twintig in de Dutch Masters MX2 in Emmen

Ralph Slager van het Hofstede MX team is in de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum in de top twintig geeindigd.

In de sterk bezette MX2 klasse wist hij in de eerste manche netjes negentiende te worden. In de tweede manche miste hij het vertrouwen in de baan waardoor hij na een hele goede start terug viel naar een 23ste plaats. Karl Timmerman kon in de manches niet in actie komen omdat hij in de training zijn schouder blesseerde.

Met Karl en Ralph ging het gelijk lekker in de training. Ralph zette een aantal keren aan en wist er een hele snelle tijd uit te knallen waarmee hij de sessie afsloot op een veertiende tijd. Karl wist gelijk in de eerste ronde een eenentwintigste tijd neer te zetten. Omdat hij hier nog niet tevreden over was, ging hij nogmaals op pad om te proberen zijn tijd te verbeteren. Helaas ging het in deze ronde flink mis want hij kwam hard ten val en blesseerde hierbij zijn schouder. Op maandag is Karl voor onderzoek in het ziekenhuis geweest en hierbij werd geconstateerd dat er een zware kneuzing in zijn schouder zit. Karl zal er in de komende weken alles aan doen om zo snel mogelijk weer fit te worden.
In de eerste manche pakte Ralph een redelijk goede start en kon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging redelijk goed maar helaas wist Ralph de vijftiende plaats niet in handen te houden en moest hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen prijsgeven. Wel wist hij zich netjes staande te houden in de top twintig en kwam op een negentiende plaats over de finish.
In de tweede manche miste Ralph het vertrouwen op de baan. Het rijden ging niet lekker en dit had tot gevolg dat hij na een goede start vanaf een twaalfde plaats terug viel naar een 23ste positie.
In het dagklassement eindigde Ralph op een eenentwintigste plaats en in de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross staat hij na de wedstrijd in Emmercompascuum op een negenendertigste plaats. Aankomende zondag staat de laatste wedstrijd van dit kampioenschap op het programma in Halle.

Recent Posts