Druk weekend met podiumplaatsen voor het Hofstede MX team

Het Hofstede MX team kwam het afgelopen weekend op beide dagen in actie. Op zaterdag kwam het team aan de start in de zomercross in Staphorst. Ralph Slager streed in de eerste manche voor de zege maar slaagde er net niet in om de manche te winnen. Ook in de tweede manche reed hij op een tweede plaats maar kon ook toen het verschil met de kopman niet maken en werd daardoor opnieuw op een tweede plaats afgevlagd. Wel was dit voldoende om de MX2 klasse op zijn naam te schrijven.

Rene Boer was in de eerste manche de hele wedstrijd in gevecht om de vierde plaats en wist dit gevecht in zijn voordeel te beslissen. Hij werd vierde in de gecombineerde MX1/MX2 klasse en tweede van de MX2 klasse. Bij de start van de tweede manche zat hij er minder goed bij maar toch kwam hij al snel aan op een vierde plaats. Toen de derde man ten val kwam, schoof Rene door naar een derde positie. In de rest van de wedstrijd kon hij de aansluiting met de tweede man goed bewaren en finishte op een derde positie. Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in de MX2 klasse.

Klaas Hofstede reed een goede zomercross. In de eerste manche pakte hij kopstart maar door een aantal kleine foutjes moest hij twee plaatsen prijsgeven en kwam op een derde plaats over de finish. Ook in de tweede manche pakte hij een hele goede start en wist al snel de koppositie over te nemen. Een aantal ronden wist hij stand te houden op de eerste plaats maar door een paar kleine foutjes moest hij net als in de eerste manche twee rijders laten passeren en kwam opnieuw op een derde plaats over de finish.

Karl Timmerman kwam vanwege zijn schouderblessure niet helemaal fit aan de start bij de zomercross in Staphorst. Ondanks de pijn heeft hij er het beste van proberen te maken en dit resulteerde in twee keer een zesde plaats.

Vanwege de pijn in zijn schouder besloot Karl om op zondag niet van start te gaan in het Nederlands Kampioenschap in Lierop. Wel kwamen Rene Boer, Ralph Slager, Dylan Schra en Klaas Hofstede hier in actie.

Klaas trainde op het zandcircuit als 23ste en dit viel hem toch wat tegen. Ondanks zijn mindere trainingstijd wist hij in de eerste manche een goede start te pakken en kwam op een zesde plaats door de eerste bocht. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want door een valpartij werd hij helemaal teruggeslagen tot in de achterhoede. Na de valpartij herstelde hij zich goed en wist met een goed ritme nog helemaal terug te komen naar een negende plaats. In de tweede manche kon hij op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen en wist dit lang goed vast te houden. Echter door een paar kleine foutjes verloor hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen en wist de manche ditmaal af te sluiten op een achtste plaats.

In de training ging het rijden redelijk met Ralph en na verschillende snelle ronden moest hij genoegen nemen met een vijftiende tijd. Na een slechte start in de eerste manche kon hij niet lekker in zijn ritme komen. Hij had het moeilijk en ook zijn snelheid was niet hoog genoeg waardoor hij genoegen moest nemen met een tiende plaats.  In de tweede manche ging het iets beter met Ralph maar toch was het een dag om snel te vergeten. Het wilde niet zoals hij dat graag wilde en daarom moest hij ook ditmaal na een valpartij genoegen nemen met een tiende plaats.

Dylan Schra wist in Lierop zijn beste seizoenresultaat neer te zetten. Nadat hij in de tijdtraining een aantal keren had aangezet, kwam hij uit op een achttiende tijd waarmee hij in beide manches als vierendertigste op mocht rijden naar het starthek.

Vanaf de tweede startrij pakte hij in de eerste manche een goede start en reed vervolgens een constante wedstrijd op het zware zandcircuit van Lierop. Zonder valpartijen wist hij op een achttiende plaats van de MX2 klasse over de finish te komen en keerde tevreden terug naar het rennerskwartier. Ook in de tweede manche werkte hij een constante wedstrijd af en wist er ditmaal een hele knappe dertiende plaats uit te halen. Met een 18-13 in de manches eindigde hij op een veertiende plaats in het dagklassement en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een dertiende plaats.

Rene zette op het snelle circuit een aantal keren aan en kwam uit op een twaalfde tijd. In de eerste manche kwam hij slecht weg bij de start maar omdat hij in de beginfase vele plaatsen goed wist te maken, kwam hij al snel aan op een tiende plaats. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd nog twee plaatsen op te schuiven en sloot de manche af op een achtste plaats waarvan hij vierde was van de MX2 klasse. Dit was voor Rene zijn beste resultaat tot nu toe.

Ook in de tweede manche zat hij er niet goed bij na het vallen van het starthek en kwam pas rond de achttiende plaats door de eerste bocht. Binnen een aantal ronden kwam hij aan op een achtste plaats en reed hiermee opdat moment op een vijfde plaats van de MX2. Helaas kreeg hij niet veel later te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Klaas rijdt dit weekend de European Veterans Challenge in Reusel waarover we u aankomende zeker zullen inlichten hoe het hem hier is vergaan!

Recent Posts