Klaas Hofstede vijfde in het WK Veteranen in Assen

Klaas Hofstede van het Hofstede MX team is in het wereldkampioenschap veteranen op het TT circuit in Assen op een vijfde plaats geeindigd. Klaas kwam in beide manches een keer ten val. In de eerste manche ging het na de valpartij moeizaam waardoor er niet meer in zat dan een zesde plaats. In de tweede manche herstelde hij zich goed en vocht zich terug naar een vijfde plaats.

Op zaterdag begon Klaas scherp aan het weekend. In de tijdtraining wist hij gelijk al een goede tijd neer te zetten waarmee hij opdat moment op een zevende plaats stond. Het verschil met de snelste was slechts een seconde en dit bewees hoe het deelnemersveld aan elkaar gewaagd was. Later in de sessie knalde Klaas er nog een hele snelle ronde uit en veroverde hiermee de pole position.

Geconcentreerd zocht hij als eerste een plaats achter het starthek voor de eerste manche. Echter toen het starthek viel kwam hij niet goed weg en kon pas rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist hij zich in korte tijd op te werken naar een zesde plaats maar kwam toen ten val en werd teruggeslagen naar een twaalfde plaats. Na de valpartij kon hij niet meer in zijn ritme komen waardoor hij niet verder terug kon komen dan een achtste plaats. Omdat er nog twee rijders een tijdstraf kregen vanwege het produceren van teveel geluid, werd Klaas op een zesde plaats geklasseerd.

Vlak voor de start van de tweede manche begon het te stortregenen in Assen waardoor de baan veranderde in een grote modderpoel. Een goede start was van essentieel belang en deze boodschap had Klaas goed begrepen. Hij zat er bij en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Een aantal ronden reed hij op een vierde plaats maar helaas gooide een valpartij roet in het eten en werd hij teruggeslagen naar een vierde plaats. Ditmaal herstelde hij zich goed en wist hij met een goed tempo terug te komen naar een vijfde plaats.

Met een 6-5 in de manches eindigde Klaas op een vijfde plaats in het eindklassement. Aankomende zondag zal het Hofstede MX team aan de start komen in het Nederlands Kampioenschap in Varsseveld.

Daguitslag WK Veteranen in Assen:

1 Mats Nilsson 50 Pnt
2 Ton van Grinsven 44 Pnt
3 Robert Forsell 38 Pnt
4 Martin Zerava 34 Pnt
5 Klaas Hofstede 31 Pnt

Recent Posts