Klaas Hofstede vijfde in het NK MX1 maar breekt wel zijn kuitbeen

Klaas Hofstede van het Hofstede MX team heeft seizoen 2016 met een tegenslag afgesloten. Ondanks dat hij vijfde is geworden in de eindstand om het Nederlands Kampioenschap MX1 brak hij tijdens de laatste wedstrijd in Den Dungen zijn kuitbeen en zal hierdoor verschillende weken buiten de strijd zijn.

Klaas trainde bij de voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Markelo als 23ste in de gecombineerde MX1/MX2 klasse en had hierdoor geen ideale startplaats. Toch pakte hij een goede start in de eerste manche en kwam op een achtste plaats uit de eerste bocht. Hij kon het hoge tempo goed volgen en was de hele wedstrijd in strijd om de tiende plaats. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist hij er een twaalfde plaats uit te halen en was hiermee de derde MX1-rijder.

Na een goede rustpauze wist hij in de tweede manche een nog betere start te pakken en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Lange tijd kon hij het tempo van zijn voorgangers goed volgen maar toch moest hij tegen het einde van de wedstrijd een paar plaatsen prijsgeven waardoor hij als veertiende over de finish kwam waarvan hij de vierde MX1-rijder was. Met een 3-4 in de manches miste hij net het podium en werd vierde in het dagklassement.

Tijdens de laatste wedstrijd in Den Dungen ging het redelijk in de training en na verschillende snelle ronden moest hij genoegen nemen met een negentiende tijd. In de eerste manche kreeg hij echter een tegenslag voor de kiezen want hij kwam in de tweede ronde ten val en brak hierbij zijn kuitbeen. Het leek mee te vallen en hij probeerde door te rijden. De pijn was echter te hevig waardoor hij besloot om de wedstrijd te verlaten. Omdat het om een nette breuk gaat, zal Klaas een aantal weken rustig aan moeten doen maar het been zal volledig herstellen. In de eindstand om het Nederlands Kampioenschap is Klaas op een vijfde plaats geeindigd.

Recent Posts