Hofstede MX Team trotseert de zware elementen van de Red Bull Knock Out

Het Hofstede MX Team was sterk vertegenwoordigd tijdens de Red Bull Knock Out. Ze kwamen met vier rijders aan de start en alle vier de rijders wisten de finish te halen van deze loodzware slijtageslag.

Ralph Slager sterk rijdend naar 24ste plaats

De Red Bull Knock Out wordt verreden op het strand van Scheveningen. De wedstrijd start met 1000 rijders in een kwalificatieheat over anderhalf uur. In deze heat moet je bij de beste 500 rijders zitten om je rechtstreeks te kwalificeren voor de finale. Lukt dit niet dat kun je je via de herkansing alsnog kwalificeren mits je bij de eerste 250 rijders zit. Het klapstuk van de dag is de finale over een tijdsduur van maar liefst 1 uur en 45 minuten waarbij er 750 rijders het strand op gaan om te strijden voor de ereplaatsen.

Ralph Slager ging in de eerste kwalificatieheat vanaf de vierde startrij van start. Het rijden ging lekker en hij wist zich in anderhalf uur tijd op te werken naar een 38ste plaats. In de finale kreeg hij bij de start een tegenslag te verwerken want omdat er een aantal rijders vlak voor hem voor hem vielen moest hij inhouden waardoor hij slecht weg kwam. Met zijn eigen tempo kwam Ralph steeds verder terug naar voren en wist ondanks een valpartij in de laatste ronde op een knappe 24ste plaats over de finish te komen.

Rene Boer finisht in de top 50

Rene Boer kon in de kwalificatieheat pas als 790ste oprijden naar het starthek en dit betekende dat hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Tijdens de eerste ronde gebeurde er van alles en kwam hij tot twee keer toe ten val. Vanaf de tweede ronde begon het rijden lekker te gaan en begon hij aan een opmars naar voren. Vele rijders werden een plaats terugverwezen en na een sterke inhaalrace waarin hij wel nog twee keer ten val kwam, kwalificeerde hij zich op een 49ste plaats.

In de finale was zijn startplaats vele malen beter en mocht hij vanaf de derde startrij starten. Hij kwam in de top honderd uit de eerste bocht en kon ondanks een paar valpartijen toch goed doorrijden. Rene kon het tempo lang goed hoog houden maar met nog een half uur te gaan, moest hij het laten zakken omdat het toch behoorlijk zwaar begon te worden. In de allerlaatste ronde kreeg hij nog een flinke tegenslag voor de kiezen want hij remde zijn motor stil en hij verloor hierbij zo’n twee minuten voordat hij zijn motor weer aan de praat had. Dit kostte hem verschillende plaatsen maar toch wist hij de wedstrijd af te sluiten op een zeer verdienstelijke dertigste plaats.

Karl Timmerman moet tot op het tandvlees

Voor Karl Timmerman ging het bij de start van de kwalificatieheat helemaal mis want verschillende rijders kwamen gelijk na de start ten val waardoor hij moest uitwijken. Omdat hij tijdens de eerste ronde vele valpartijen wist te ontwijken, schoof hij snel door naar voren. De hele wedstrijd liep het lekker maar in de laatste ronde kwam hij zonder benzine te staan, wat betekende dat hij zich niet rechtstreeks kwalificeerde voor de wedstrijd en zich via de herkansing opnieuw moest zien te kwalificeren voor de finale.

In de herkansing verdeelde Karl zijn krachten goed en kwalificeerde zich met een achtste plaats zonder problemen voor de finale. Vanaf de vijfde startrij wist hij in de finale toch nog een redelijke start te pakken. Wel was het in de eerste ronde lastig vanwege alle valpartijen maar tot aan de eerste pitstop ging het lekker. Na de pitstop kreeg hij het steeds moeilijker om de gang erin te houden en sloeg de vermoeidheid toe. Karl ging door tot op het tandvlees en haalde de finish op een zestigste plaats.

Pech houdt Dylan Schra buiten de top 100

Dylan Schra was vorig jaar op een 74ste plaats geeindigd en wilde dat dit jaar graag verbeteren. In de kwalificatieheat had hij een goede startplaats maar door een valpartij vlak voor hem, kwam hijzelf ook ten val. Vanuit de achterhoede baande hij zich een weg terug naar voren en kwam nog helemaal terug naar plaats 105, wat ruim voldoende was voor kwalificatie voor de finale.

In de finale kreeg hij in de eerste ronde met pech af te rekenen. Zijn machine had geen vermogen meer waardoor hij tot stilstand kwam. Snel dook hij de pits in en slaagde erin om het probleem deels op te lossen. Wel was toen de wedstrijd al ruim een half uur bezig waardoor hij veel tijd had verloren. Toch ging hij fanatiek terug het circuit op om te proberen nog zover mogelijk terug naar voren te komen. Zijn wilskracht bezorgde hem uiteindelijk nog een 152ste plaats maar er had natuurlijk veel meer ingezeten wanneer hij de pech niet had gekend.

Voor het Hofstede MX Team breekt er nu een rustigere periode aan. Alles zal in de winterperiode klaar gemaakt worden zodat ze in 2017 weer met frisse moed aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Recent Posts