Hofstede MX team trekt met zes rijders ten strijde in 2017

Afgelopen donderdag werd in zaal d’Olde Skoele te Rouveen het Hofstede MX Team gepresenteerd. Het team blijft voor dit jaar ongewijzigd en zal bestaan uit zes rijders die uit gaan komen in de verschillende competities in Nederland.

Allereerst Klaas Hofstede, de veteraan van het team en als enige rijder van het team te bewonderen op een Honda. Klaas zal dit seizoen uitkomen in het ONK MX1, waarbij hij vooral plezier wil hebben in het rijden. Daarnaast zal Klaas proberen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de FIM Veteranen World Cup, die op het programma staat tijdens het Grand Prix weekend in Assen.

Naast Klaas komt ook Rene Boer uit in het ONK MX1. Vorig jaar reed hij nog in het MX2 maar maakt dit jaar de overstap naar de zwaarste klasse. Helaas duurt het nog enige tijd voordat we Rene in actie kunnen zien want afgelopen december brak hij een ruggenwervel en het zal hierdoor nog zeker drie maanden duren voordat hij wedstrijdfit is.

Daarnaast is het Hofstede MX Team met drie rijders goed vertegenwoordigt in het ONK MX2. Karl Timmerman miste vorig jaar door een blessure een deel van het seizoen en werd daardoor 28ste in het NK MX2. Dit jaar zal hij proberen om zich in de top vijf te nestelen en uiteraard zal hij ook aan de start staan bij de Dutch Masters of Motocross.

Ralph Slager reed vorig jaar een uitermate regelmatig seizoen in het NK MX2, alleen in de modderpoel van Marum kwam hij in de eerste manche niet tot scoren, en dit leverde hem een vijfde plaats op in het eindklassement. Dit jaar zal hij proberen om dit resultaat te evenaren en gaat hij voor de punten in de Dutch Masters of Motocross.

Dylan Schra maakte vorig jaar de overstap van de MX2 Cup naar het NK MX2 en wist in zijn eerste seizoen als twaalfde te eindigen. Dylan was constant en scoorde in iedere manche punten. Dit jaar gaat hij proberen om in de top 10 te eindigen en daarnaast hoopt hij zich te plaatsen voor de Dutch Masters zodat hij ook aan dit niveau kan proeven.

Jongste rijder binnen het Hofstede MX Team is Niels Dijk. De rijder uit Balkbrug zal dit jaar opnieuw uitkomen in het ONK 85cc kleine wielen. Vorig jaar wist hij met zijn Husqvarna als 24ste te eindigen in het ONK. Hij zal er dit jaar alles aan doen om zich te verbeteren en hoopt te kunnen gaan voor de top 10 in het ONK.

Aanstaande zaterdag 4 maart staat voor het Hofstede MX team de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Heerde.

Recent Posts