Hofstede MX team scoort eerste ONK punten in Heerde

Het Hofstede MX team heeft zaterdag in het Gelderse Heerde de eerste punten om het Nederlands Kampioenschap MX2 bij elkaar gereden. Het team kwam aan de start met drie rijders in de MX2 klasse: Ralph Slager, Dylan Schra en Karl Timmerman. Ralph Slager wist van de drie rijders het beste te scoren.

In de tijdtraining wist Slager een tiende tijd op de klokken te zetten. “Het rijden in de tijdtraining was niet geweldig en dus was ik verrast dat ik toch nog een tiende tijd had.” In de eerste manche kwam Ralph goed uit het hek en ging rond een achtste plaats op weg naar de eerste bocht. Hierin kwam hij helaas ten val en omdat hij iedereen moest ontwijken duurde het vrij lang voordat hij zijn weg kon vervolgen. Daarna kon hij een redelijk tempo oppakken en wist er nog een zeventiende plaats uit te slepen. In de tweede manche was Ralph een stuk slechter over het hek en tot overmaat van ramp viel er ook nog een rijder voor hem. Hier kwam hij half bovenop en moest afstappen alvorens hij, weer als laatste, aan zijn wedstrijd kon beginnen. “Toen ben ik daarna in de manche ook nog twee keer gevallen en werd ik twintigste, er had meer ingezeten vandaag.”

Karl Timmerman kende een redelijk goede tijdtraining en wist zich met een twintigste tijd te verzekeren van een redelijke plek achter het starthek. In de eerste manche wist Timmerman lange tijd rond de twintigste plaats te rijden tot een valpartij roet in het eten gooide en hij vanaf plaats 37 opnieuw moest beginnen. “Na die val kon ik mijn ritme niet echt terugvinden maar het lukte toch om nog redelijk wat jongens te pakken.” aldus Karl. Een vierentwintigste plaats was zijn deel. In de tweede manche was Karl beter weg bij de start en begon de wedstrijd binnen de top 15. Helaas viel hij in de eerste ronde en moest zo veel plaatsen in leveren. “Na die eerste val had ik meteen weer een goed tempo, helaas viel ik daarna nog twee keer en was het tempo helemaal weg. Ik werd toch nog vierentwintigste.”

Dylan Schra kende een moeilijke tijdtraining waarin hij tot drie keer toe ten val kwam. “Daarna reed ik verkrampt en lukte het niet om nog een goede tijd neer te zetten, ook omdat de baan toen al vrij lastig was.” In de eerste manche kwam Schra rond plek 40 weg bij de start en kon hij beginnen aan zijn wedstrijd. “In tegenstelling tot de training maakte ik in de eerste manche niet echt gekke dingen mee en kon de wedstrijd uitrijden op plek 35.” In de tweede manche kende Dylan een stuk betere start en begon als dertigste aan de wedstrijd. Helaas kwam hij enkele malen ten val, wat hem wat plaatsen kostte. Dit resulteerde opnieuw in een vijfendertigste plaats.

De volgende ONK MX2 wordt aanstaande zondag verreden in het Brabantse Mill.

Recent Posts