Niels Dijk begint het ONK 85cc in de top tien in Mill

Niels Dijk van het Hofstede MX team is in de top tien aan het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen begonnen. Afgelopen zaterdag reed hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Mill en wist hier tiende te worden. De MX2-rijders van het team kende een mindere dag in Mill en zijn belust op revanche voor de volgende wedstrijd!

De wedstrijden in Mill werden verreden op zaterdag en zondag en van het team kwamen er in totaal vier rijders in actie.
Voor Niels Dijk was de wedstrijd in Mill de eerste ONK wedstrijd van het seizoen. Onder goede omstandigheden werd de wedstrijd verreden en Niels trok vol goede moed naar Brabant. In de tijdtraining was het gevoel niet goed en voelde hij zich onzeker op de motor. Toch wist hij er nog een 11e tijd uit te slepen, die hem in beide manches een goede plek achter het starthek gaf.
In de eerste manche was de baan al redelijk zwaar maar ondanks dit vond Niels hem nog zeer goed te doen. Bij de start kwam de Hofstede MX-rijder niet goed weg en moest vanuit de middenmoot beginnen aan zijn wedstrijd. Gelukkig wist hij snel in zijn ritme te komen en sloot de wedstrijd af op een mooie tiende plaats. “Een top 10 plaats maar toch ging het rijden niet heel erg lekker,” aldus Niels.
Ook in de tweede manche kende Niels geen lekkere start en van buiten de top 15 moest hij aan de wedstrijd beginnen. “Dan weet je dat je aan de bak moet als je er nog wat van wil maken” vertelt de jongste rijder van het team. In de eerste ronde wist Niels meteen een flink aantal plaatsen goed te maken en kwam vrij snel op plaats 8 terecht. Die leek hij vast te kunnen houden maar helaas kwam hij in de laatste ronde ten val en moest genoegen nemen met de 11e plaats. In het dagtotaal kwam Niels hiermee uit op een 10e plaats. “Als ik alles bij elkaar op tel ben ik zeer tevreden met de tiende plaats in het dagklassement” sluit Niels af.

In de ONK MX2 verliep het voor de rijders van het Hofstede MX team een stuk stroever. Voor Karl Timmerman was de wedstrijd na de eerste ronde van de eerste manche al afgelopen. Vlak voor hem kwam iemand ten val en omdat Karl geen kant meer op kon, kwam hij ook ten val. Gelijk voelde hij pijn in zijn arm en bij controle in het ziekenhuis bleek het een gebroken spaakbeen te zijn.

De tijdtraining is een punt waar Dylan Schra aan moet werken, ook in Mill koste het hem heel veel moeite om een goede tijd neer te zetten. Hij kwam dan ook niet verder dan de 45e tijd. Hiermee was hij in de manches veroordeeld tot een plaats op de tweede startrij. Toch kende hij een redelijke start en begon hij de wedstrijd binnen de top 30. De snelheid was goed en hij wist in de eerste ronden enkele plaatsen winst te boeken. Helaas kon hij het tempo niet vasthouden op het zware circuit en zakte terug naar een 35e plaats.

In de tweede manche was de start van Dylan opnieuw redelijk en kon hij weer binnen de top 30 aan zijn wedstrijd beginnen. In deze manche kon hij het tempo wel goed volhouden en kende hij minder verval. Helaas maakte de Hofstede MX team-rijder in de laatste ronde een foutje en zakte hierdoor alsnog terug naar de 35e plaats.

Laatste rijder in actie was Ralph Slager. Hij kende een redelijke start van de dag maar kwam in de tijdtraining niet echt aan een goede ronde. Toch was zijn tijd nog goed genoeg voor de 15e plaats en ruim voldoende voor een goede plaats achter het starthek.

In de eerste manche kende Ralph een redelijke start, alleen kwam hij in de derde bocht ten val en belandde zelf naast een bult. Hierdoor koste het enige tijd alvorens hij zijn weg kon vervolgen. Daarna had Ralph zeer veel moeite om een goed ritme te vinden en kwam hij niet verder dan een 31e plaats.
In de tweede manche kende Slager een mindere start en kwam in de tweede ronde opnieuw ten val. Ook in deze manche kon Slager maar moeilijk in zijn ritme komen en ging het rijden ver van gewenst. Op de finish moest hij dan ook genoegen nemen met een 27e plaats. “Dit was een hele moeilijke dag, op naar volgend weekend en hopelijk een veel betere dag in Axel,” aldus Ralph.

Aanstaande zondag staat de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Axel.

Recent Posts