Niels Dijk pakt tweede top tien plaats in het ONK 85cc in Varsseveld

Niels Dijk van het Hofstede MX team heeft zijn tweede top tien plaats in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen binnen. Tijdens de tweede wedstrijd in Varsseveld wist hij negende te worden in het dagklassement.

Na een nacht vol regen had Niels Dijk in het begin van de dag weinig vertrouwen in de staat van het circuit. Dit veranderde toen hij de baan had gelopen en deze toch redelijk droog bleek te zijn. Helaas begon het voor de tijdtraining toch weer te regenen waardoor de baan toch slechter werd. De tijdtraining verliep best redelijk voor Niels en ondanks dat het moeilijk was om grip te krijgen wist hij er een tiende tijd uit te persen.  Ook na de training had het weer hard geregend waardoor de baan nu toch echt wel nat was. Toen het starthek viel in de eerste manche zat Niels er meteen goed bij en begon als zevende aan de wedstrijd. Deze plaats wist hij lang vast te houden totdat hij op het einde van de manche nog door twee snellere rijders werd gepasseerd en als negende onder de finishvlag doorging.

De regen bleef maar vallen in Varsseveld en daardoor was de baan in de tweede manche nog weer natter dan tijdens de eerste manche. Niels zijn start was deze manche slecht, de koppeling bleef kleven en hierdoor kwam hij als allerlaatste bij de eerste bocht aan. Hier kwam een rijder voor hem vast te staan waardoor hij ook nog een achterstand opliep. Toen Dijk eenmaal in zijn ritme zat ging het rijden goed en kon hij het tempo opvoeren. Hierdoor wist hij nog veel rijders te passeren en kwam hij nog op een tiende plaats over de finish. Dit betekende een keurige negende plaats in het dagklassement voor de crosser uit Balkbrug.  De volgende ONK voor Niels is op 8 april in Heerde.

De ONK MX2-rijders kwamen op zondag in actie op het zware zandcircuit in Axel. Ondanks de regen in de week voor de wedstrijd was het circuit toch nog redelijk droog. Ralph Slager had in de tijdtraining het goede ritme niet te pakken en maakte veel foutjes waardoor er niet meer in zat dan de dertigste tijd. In de eerste manche kende Ralph een matige start  maar kon in de eerste bocht meteen veel plaatsen goed maken. Echter door een valpartij in de beginfase verloor hij kostbare tijd maar door in de rest van de manche te knokken voor wat hij waard was, wist hij terug te komen naar een twintigste plaats. Helaas viel hij er in de laatste ronde nog een keer af waardoor hij als tweeëntwintigste werd afgevlagd.

In de tweede manche kende Slager opnieuw een matige start waardoor hij weer in de achtervolging moest. Gelukkig kon hij nu meteen een goed tempo rijden, wat hij tot de helft van de manche vast kon houden. Hierna moest Ralph het hoge tempo iets laten zakken en werd opnieuw als tweeëntwintigste afgevlagd.  Dit betekende in het dagklassement een twintigste plaats. “”Volgende week mag ik naar de Dutch Motocross in Oss, dat is meer een circuit voor mij,” aldus Slager.

Dylan Schra kwam tijdens de tijdtraining in Axel niet verder dan een vijftigste tijd en omdat enkel de eerste 40 mee mochten doen aan de A-finale was hij veroordeeld tot de B-Finale. Daarnaast was er voor deze rijders slechts één manche. Gelukkig ging het rijden in deze manche wel redelijk en werd Dylan de derde MX2 rijder die de finishvlag passeerde. Hierdoor werd hij in het dagtotaal toch nog zesendertigste en kon hij enkele punten aan zijn totaal toevoegen.

Aanstaande zondag komt het Hofstede MX team aan de start in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.

Recent Posts