Kwalificatie voor Ralph Slager in Dutch Masters MX2 in Oss

Ralph Slager van het Hofstede MX Team heeft zich afgelopen zondag weten de plaatsen voor de eerste wedstrijd om de Dutch Masters MX2 in Oss. In de eerste manche zat er na een slechte start en een valpartij niet meer in dan een vijfendertigste positie. In de tweede manche zat hij in de top twintig maar door een aantal kleine foutjes zakte hij terug tot buiten de top dertig en door een mechanisch probleem moest hij uiteindelijk de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Er waren afgelopen zondag in de MX2 klasse maar liefst vijftig rijders afgekomen waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. Op het uitdagende circuit de Witte Ruysheuvel waren de omstandigheden ideaal en het circuit lag er goed geprepareerd bij. Naast de rijders die zich via de ONK’s hadden geplaatst stonden er ook veel internationale toppers aan de start en daardoor werd plaatsing op zich al een doel.
In de training ging het meteen vrij lekker met de rijder van het Hofstede MX Team en met een tweeëndertigste tijd wist Ralph zich knap te plaatsen voor de wedstrijd. Nadat hij in de eerste manche vanaf de tweede startrij moest starten, kwam Ralph meteen in de eerste ronde ten val en moest hierdoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Door het enorm sterke deelnemersveld was het moeilijk om naar een groepje toe te rijden en moest Slager zowat de hele manche alleen rijden. Hierdoor zat er niet meer in dan een vijfendertigste plaats.
In de tweede manche was de start beter en begon Ralph op een negentiende plaats aan de wedstrijd. Het rijden ging goed en tot driekwart van de wedstrijd wist hij deze plaats vast te houden. Echter door een paar foutjes zakte hij terug naar een eenendertigste plaats. Knokkend om weer terug naar voren te komen, kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten.
De volgende Dutch Masters is over twee weken in het Gelderse Harfsen. Aankomende zondag zal het Hofstede MX Team aan de start verschijnen bij de vierde ONK van het seizoen in Markelo.
Daguitslag Dutch Masters MX2 in Oss:
1 Brian Bogers 44 Pnt
2 Jeremy Seewer 43 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 40 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
5 Miro Sihvonen 31 Pnt
39 Ralph Slager 1 Pnt
Foto: Henry Dunnewind

Recent Posts