Valpartij houdt Ralph Slager buiten de top vijftien in het ONK MX2 in Markelo

Ralph Slager van het Hofstede MX Team is afgelopen zondag in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Markelo dicht in de buurt van de top vijftien gekomen. In de eerste manche kwam hij in de beginfase ten val waarna hij van achter uit het veld nog terug kwam naar een 22ste plaats. In de tweede manche kende hij een goede beginfase maar helaas kwam hij met nog een aantal ronden te gaan ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een zestiende plaats. Dylan Schra begon gedurende de dag steeds beter te rijden en zag dit beloont worden met een 33ste en een 31ste plaats.

De vierde ONK MX2 van het seizoen werd onder ideale omstandigheden verreden in Markelo. In de tijdtraining ging het rijden bij Ralph Slager niet echt naar tevredenheid en zette hij een vijftiende tijd op de klokken. In de eerste manche was de start niet goed maar wist Ralph al snel enkele plaatsen goed te maken maar helaas werd zijn opmars in de tweede ronde onderbroken toen hij een vallende rijder niet meer kon ontwijken en zelf ook viel. Vele plaatsen gingen hierbij verloren maar Ralph zette de achtervolging in en wist zich gedurende de wedstrijd nog terug te knokken naar een 22ste plaats.

In de tweede manche was de start van Ralph wederom niet goed maar gelijk in de eerste paar ronden wist hij vele plaatsen winst te boeken. Het rijden ging lekker totdat hij in de slotfase ten val kwam en nog enkele plaatsen af moest staan. Moe maar voldaan kwam de rijder van het Hofstede MX team op een zestiende plaats over de finish en werd hiermee achttiende in het dagklassement.

Dylan Schra voelde zich in de training meteen thuis op het circuit van Markelo en het rijden ging goed. Op het snelle circuit werden snelle tijden geklokt en de verschillen waren klein. De snelste ronde van Dylan was goed voor een zesendertigste plaats waardoor hij was veroordeeld voor een plaats op de tweede startrij. In de eerste manche kende Dylan ondanks zijn slechte startplaats een goede start en kwam aan het einde van de eerste ronde als tweeëntwintigste uit het bos. Gedurende de manche kon Dylan het hoge tempo niet vasthouden en zakte terug naar een drieëndertigste plaats.

In de tweede manche pakte Dylan een iets mindere start en kwam op een zevenentwintigste uit de eerste ronde. In deze manche verloor Dylan gedurende de wedstrijd minder posities en wist de manche op het verraderlijke circuit af te sluiten op een 31ste plaats.

De eerstvolgende ONK is op koningsdag in Marum maar eerst komt Ralph aanstaande zondag nog in actie tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Daguitslag ONK MX2 in Markelo:

1 Nick Kouwenberg 100 Pnt 2 Lars van Berkel 90 Pnt 3 Nichlas Bjerregaard 79 Pnt 4 Noud van Kraaij 75 Pnt 5 Roy van Heugten 74 Pnt 18 Ralph Slager 44 Pnt 33 Dylan Schra 18 Pnt

Recent Posts