Net geen top tien plaats voor Niels Dijk in het ONK 85cc in Heerde

Niels Dijk van het  Hofstede MX Team heeft zaterdag in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Heerde net geen top tien plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam hij er met een elfde plaats dicht bij maar in de tweede manche kwam hij door een valpartij in de eerste ronde niet verder dan een vijftiende positie.

De vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen werd afgelopen zaterdag verreden op het zware zandcircuit van Heerde. Niels was in de weken voor de wedstrijd al een paar keer wezen trainen op het circuit van de MSV NOV zodat hij optimaal aan de start kon verschijnen.

In de tijdtraining wierp dit meteen zijn vruchten af. Niels voelde zich ontspannen op zijn motor en wilde meteen een scherpe tijd neerzetten. Echter kreeg hij af te rekenen met mechanische problemen waardoor een toptijd er niet in zat. Toch wist hij er nog een keurige tiende tijd uit te persen waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats in beide manches.

Toen het starthek in de eerste manche viel zat Niels er niet goed bij en moest in de achtervolging. Helaas kon hij niet in zijn ritme komen en knokte vooral tegen zichzelf. Door niet op te geven wist de jongste rijder uit het team toch nog een elfde plaats te behalen.

Bij de start van de tweede manche zat Niels er beter bij, echter kwam hij in de eerste ronde ten val. Dit kostte hem veel tijd en opnieuw moest hij in de achtervolging. Nadat hij als allerlaatste aan de wedstrijd begon, duurde het enige tijd voordat Niels een goed ritme vond. Toen hij deze eindelijk had gevonden wist hij op het zware circuit nog knap terug te komen naar de vijftiende plaats. Hierdoor wist Niels in het dagklassement als twaalfde te eindigen. “Al met al was het geen lekkere dag en had er meer ingezeten,” aldus de Hofstede MX Team rijder.

Op 30 april gaat het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen verder in Veendam.

Daguitslag Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Heerde:

1 Elias Auclair 100 Pnt 2 Ivano van Erp 83 Pnt 3 Cas Valk 82 Pnt 4 Kyle van Zutphen 79 Pnt 5 Lucas Coenen 74 Pnt 12 Niels Dijk 56 Pnt

Recent Posts