Positieve week voor het Hofstede MX team

Het Hofstede MX team heeft een positieve week achter de rug waarin ze in drie wedstrijden in actie kwamen. Op Koningsdag kwamen Ralph Slager en Dylan Schra aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Marum.

De dag in Marum begon met wisselend succes voor het team. Ralph zette een elfde tijd op de klokken en Dylan kreeg omdat het rijden niet lekker ging, last van harde onderarmen en kwam daardoor niet verder dan een negenentwintigste tijd.

Ralph pakte een goede start in de eerste manche en dook rond de vijfde plaats de eerste bocht in. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd twee plaatsen winst te boeken en kwam op een mooie derde plaats over de finish. Dylan kwam in de eerste ronde ten val en moest daardoor vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Omdat hij de hele manche alleen reed, kwam hij niet lekker in zijn ritme waardoor er niet meer in zat dan een vierentwintigste plaats.

Na zijn sterke optreden in de eerste manche wist Ralph in de tweede manche kopstart te pakken maar kon hier helaas maar kort van genieten. Hij kwam tijdens de eerste ronde ten val en verloor hierbij vele plaatsen. Omdat ook het rijden niet zo lekker ging als in de eerste manche en hij later nog een keer viel, zat er niet meer in dan een dertiende plaats. Voor Dylan begon de tweede manche beter dan de eerste manche en ook het rijden ging fijner waardoor hij de manche af wist te sluiten op een eenentwintigste plaats.

Twee dagen later stond de clubwedstrijd in Staphorst op de kalender. Voor Rene Boer was dit weer zijn eerste wedstrijd na zijn rugblessure. Wel zat hij alweer vanaf begin april op de motor en hij was dan ook benieuwd hoe hij ervoor zou staan. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat het tempo vrij hoog lag, kreeg Rene last van harde onderarmen en moest daardoor het tempo iets laten zakken. Toch wist hij de manche af te sluiten op een nette vijfde plaats. Ralph Slager kwam vanaf een vierde plaats naar de kop toe gereden maar werd gedurende de wedstrijd gepasseerd en finishte als tweede. Dylan Schra zat er goed bij na de start maar door een aantal foutjes in de eerste ronde verloor hij een aantal plaatsen. Hij werd uiteindelijk zevende waarvan hij de vierde MX2-rijder was.

Met nieuwe energie stonden de mannen achter het starthek voor de tweede manche. Rene schoot weg toen het starthek viel en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Twee ronden wist hij stand te houden op de eerste plaats en werd na een goed gereden wedstrijd als derde afgevlagd, waarmee hij tweede werd in het dagklassement van de MX1 klasse. Ook Ralph zat er goed bij na de start en kwam vanaf een derde plaats terug naar een tweede positie. Wel finishte hij als beste MX2-rijder. Ook Dylan zat in een goed ritme in de tweede manche en wist als achtste binnen te komen waarvan hij de vijfde MX2-rijder was. In het dagklassement eindigde hij als vierde in de MX2 klasse.

Nadat Niels Dijk op zaterdag de 85cc kleine wielen klasse had weten te winnen in Staphorst en derde was geworden in het algemeen klassement, begon hij op zondagochtend vol goede moed aan het Open Nederlands Kampioenschap in Veendam. In de tijdtraining zat hij gelijk lekker in zijn ritme en zette een tiende tijd op de klokken.

In de eerste manche pakte hij een goede start en probeerde de aansluiting te houden met de rijders die voor hem reden. Dit lukte en met een goed tempo wist hij op een mooie zevende plaats binnen te komen.

Recent Posts