Dylan Schra geniet van Dutch Masters tijdens de Zwarte Cross Festival

Dylan Schra van het Hofstede MX team heeft genoten van de finale van de Dutch Masters of Motocross tijdens het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde.

In de eerste manche kwam hij na een valpartij bij de start op een zevenentwintigste plaats over de finish. In de tweede manche reed hij in de beginfase in de top twintig maar door een valpartij verloor hij helaas een paar plaatsen en kwam als 23ste binnen.

In de week voor de Dutch Masters finale kreeg Dylan te horen dat hij mee mocht doen aan dit speciale evenement. Omdat de wedstrijd werd verreden tijdens het Zwarte Cross Festival stond het publiek rijen dik langs de baan, wat voor de meeste rijders een unieke ervaring was. Voor Dylan was dit de tweede Dutch Masters van dit seizoen waar hij aan mee mocht doen.

Omdat de baan voor de Zwarte Cross enigszins was aangepast en erg vlak bleef, lagen de snelheden bijzonder hoog. Daar had Dylan wat moeite mee en zodoende kwam hij niet verder dan de drieëndertigste tijd in de tijdtraining. ’s Middags stond er voor hem een kwalificatieheat op het programma. Omdat de snelheid bijzonder hoog lag in de heat, kreeg hij last van harde onderarmen waardoor hij het tempo moest laten zakken en als eenendertigste over de finish kwam.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Dylan want hij raakte betrokken bij een valpartij bij de start. Vanuit de achterhoede moest hij terug naar voren zien te komen. Alles gevend ondervond hij dat het op dit snelle circuit moeilijk was om snel plaatsen winst te boeken. Lang reed hij alleen maar door goed door te blijven, wist hij er toch nog een zevenentwintigste plaats uit te halen.

Het begin van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal reed hij in de beginfase op een twintigste plaats. Dylan kon het tempo goed volgen totdat hij door een andere rijder werd aangetikt en ten val kwam. Dit kostte hem enkele plaatsen maar wist toch op een knappe 23ste plaats over de finish te komen. “Al met al een heel mooi weekend en echt een hele mooie ervaring,” aldus Dylan.

Daguitslag Dutch Masters MX2 Lichtenvoorde:
1 Brian Bogers 47 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 47 Pnt
3 Thomas Covington 40 Pnt
4 David Herbretau 36 Pnt
5 Ruben Fernandez 31 Pnt
28 Dylan Schra 2 Pnt

Recent Posts