Niels Dijk zet goede vorm door in Heerde

Niels Dijk van het Hofstede MX Team heeft tijdens het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Heerde de tiende plaats in het dagklassement weten te behalen.

In de eerste manche kwam Niels als zesde over de finish en had in de tweede manche de mogelijkheid om wellicht nog veel hoger te gaan finishen. Helaas kwam Niels na een goede start ten val en moest met een pijnlijk lichaam genoegen nemen met een dertiende plaats.

Na een sterk weekend in Halle en Borculo reisde Niels gemotiveerd af naar Heerde. In de tijdtraining ging het rijden nog niet echt lekker maar wel wist hij een scherpe tijd op de klokken te zetten waarmee hij de sessie afsloot als zesde.

In de eerste manche pakte Niels een redelijk goede start waarna hij meteen in het goede tempo kwam. Nadat hij meteen binnen de top tien doorkwam reed hij een hele constante wedstrijd en kwam als zesde over de finish. In de tweede manche zat Niels er opnieuw goed bij met de start en dook als tweede de eerste bocht in. Echter kwam Niels in de tweede ronde hard ten val achter een schans. Niels had veel pijn maar was vastbesloten om de manche uit te rijden en wist er uiteindelijk toch nog een dertiende plaats uit te halen.

Met een 6-13 in de manches eindigde Niels op een tiende plaats in het dagklassement. Er staan nu nog twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma waarvan de eerstvolgende op 24 september is in Geldermalsen.

Daguitslag ONK 85cc Heerde:
1 Cas Valk 91 pnt
2 Ivano van Erp 88 pnt
3 Kyre Grispen 81 pnt
4 Kyle van Zutphen 81 pnt
5 Danny vd Bosse 79 pnt
10 Niels Dijk 63 pnt

Recent Posts