Hofstede MX team geeft alles in loodzware Dutch Masters in Markelo

Het Hofstede MX team heeft afgelopen zondag alles gegeven in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo. Dit was ook nodig want een groot deel van de wereldtop was aanwezig waardoor het een loodzware wedstrijd was!

In de 250 klasse ging het moeizaam in de training. Ralph Slager kon niet lekker in zijn ritme komen en kwam daardoor niet verder dan een veertigste tijd. Wel was hij hiermee verzekerd van deelname aan de wedstrijd. Helaas lukte dit Karl Timmerman niet. Het ging niet lekker op het circuit en ondanks verwoede pogingen moest hij genoegen nemen met een vijftigste plaats.

In de eerste manche wist Ralph vanaf de tweede startrij een redelijk goede start te pakken maar helaas lag er in de drukte ineens een motor achter een springbult waar Ralph bovenop sprong. Door de valpartij moest hij zijn weg als laatste vervolgen maar helaas ging het rijden toen niet lekker meer waardoor er niet meer in zat dan een vierendertigste plaats. Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start en kwam op een achttiende plaats uit de eerste bocht. Het rijden ging ditmaal beter maar helaas kwam hij in het sterke deelnemersveld niet verder dan een dertigste plaats.

Rene Boer wist zich in de 500cc klasse als dertigste te kwalificeren voor de wedstrijd waardoor hij in beide manches nog net vanaf de eerste startrij kon starten. In de eerste manche liep het in de eerste paar ronden lekker waardoor hij in de top 30 aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd verschillende rijders te passeren en finishte op een nette vierentwintigste plaats. In de tweede manche had Boer in de beginfase de aansluiting met een groepje rijders in de top 30 maar helaas gooide een valpartij roet in het eten. Nadien kwam hij niet meer in zijn ritme en moest daardoor genoegen nemen met een 31ste plaats.

Niels Dijk reed in Markelo zijn allereerste Dutch Masters of Motocross uit zijn carriere. Ondanks dat hij gespannen was, wist hij zich als 29ste van de zestig rijders te kwalificeren voor de wedstrijd. Met vertrouwen begon hij aan de eerste manche en werkte een hele solide wedstrijd af. Op het pittige circuit knokte Dijk voor wat hij waard was en kwam als zevenentwintigste binnen. In de tweede manche was het circuit nog verraderlijker geworden. Jammer genoeg verprutste Niels zijn start waardoor hij pas op een achtendertigste plaats uit de eerste ronde kwam. Netjes rijdend boekte hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen winst en finishte als dertigste. In het dagklassement legde Niels beslag op een 29ste plaats en kan hiermee tevreden terug blikken op zijn eerste wedstrijd in de Dutch Masters.

Aankomend weekend zal Ralph van start gaan in de eerste wedstrijd om het EMX300 Kampioenschap in Valkenswaard.

Recent Posts