Hofstede Mx team scoort top vijf plaatsen in ONK Boekel

Het Hofstede MX team heeft in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Boekel met Ralph Slager en Rene Boer top vijf plaatsen weten te behalen.

Karl Timmerman kende een moeilijke start van de dag maar begon gedurende de dag steeds beter te rijden. Dylan Schra reed in Boekel weer zijn eerste wedstrijd na zijn blessure en deed gedurende de dag veel wedstrijdritme op. Niels Dijk liet zijn vechtlust zien en slaagde erin om een plaats voor de start van de Dutch Masters of Motocross in Markelo te bemachtigen

Door de grote opkomst werd er in de 250 klasse in twee groepen getraind. Op de bevroren ondergrond ging Ralph als een speer en zette een zesde tijd neer in zijn groep. Karl had het moeilijk om in zijn ritme te komen en kwam daardoor niet verder dan een vijftiende tijd. Dylan Schra keerde in Boekel terug na een sleutelbeenbreuk. Hierdoor was zijn voorbereiding verre van ideaal maar ondanks dit wilde hij toch graag rijden. Ondanks verwoede pogingen om een snelle tijd op de klokken te zetten, lukt het hem niet om zich te kwalificeren voor de A finale.

Toen het starthek in de eerste manche viel kwam Ralph niet goed weg maar omdat hij in de eerste paar bochten overal net tussendoor kon glippen, stootte hij door naar een derde plaats. De hele manche had hij een goed ritme in handen en wist op een sterke vierde plaats over de finish te komen. Karl had gehoopt dat het rijden in de eerste manche beter zou gaan. Helaas was dit niet het geval en kwam hij na drie valpartijen niet verder dan een 33ste plaats.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Ralph want hij raakte betrokken bij een valpartij in de tweede bocht en moest van achter uit het veld terug naar voren komen. In twee ronden tijd had hij al veel plaatsen winst weten te boeken maar op een twintigste plaats rijdend sprong hij zijn achterwiel kapot waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Karl had in de tweede manche eindelijk zijn draai gevonden en wist op een nette vijftiende plaats over de finish te komen.

Dylan ging van start in de B finale. In de eerste manche kwam hij niet lekker weg bij de start en kwam hij tijdens de manche ook nog een keer ten val. Dit zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een vijftiende plaats. In de tweede manche reden de A en B groep samen waarbij Dylan vanaf de tweede startrij een hele goede start wist te pakken. Op een 23ste plaats kwam hij uit de eerste ronde maar door het tekort aan trainingsuren kreeg hij al snel last van opgepompte armen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Ook werd hij nog een keer van de motor afgereden waardoor er niet meer in zat dan een vijftigste plaats.

Rene Boer voelde zich vertrouwd op de baan in de training van de 500 klasse. Na drie keer aangezet te hebben kwam hij uit op een goede negende tijd. Helaas mislukte zijn start in de eerste manche waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Met een goed ritme kwam hij terug naar een elfde plaats maar door een valpartij in de laatste ronde gingen nog kostbare plaatsen verloren waardoor hij als 23ste afgevlagd werd. In de tweede manche kende Boer een heel sterk begin en kwam als derde uit de start. In de beginfase moest hij twee plaatsen prijsgeven waardoor hij terug zakte naar een vijfde plaats. Omdat de manche vroegtijdig werd afgevlagd werd Rene op een vijfde plaats geklasseerd, wat zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe is.

Niels Dijk ging ervoor in de 85cc klasse. Omdat hij in de training pas laat het circuit op mocht, kwam hij in de drukte in een verkeerd tempo te zitten. Lang leek het erop dat hij zich niet zou plaatsen voor de A groep maar door een hele snelle ronde in zijn laatste poging wist hij er een 21ste tijd uit te halen, wat voldoende was voor deelname in de A groep.

In de eerste manche pakte Niels een redelijke start maar helaas kwam hij in de eerste bocht achter drie rijders stil te staan. Vanuit de achterhoede begon hij aan een opmars en wist na een manche waarin hij alles heeft gegeven op een 29ste plaats over de finish te komen.

Bij de start van de tweede manche ontstond er wat paniek omdat Niels nog niet klaar was toen het vijftien seconden bord omhoog ging. Hierdoor verprutste hij zijn start maar desalniettemin wist hij er een 32ste plaats uit te halen. Voor Niels waren deze resultaten voldoende om deelname voor de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo af te dwingen.

Aanstaande zondag zal het Hofstede MX team aan de start komen in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Recent Posts