Ralph Slager begint ijzersterk aan het ONK 250 in Gemert

Ralph Slager van het Hofstede MX team is sterk aan het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Gemert begonnen.

Slager wist in beide manches als achtste te finishen en dit leverde hem in het dagklassement een zevende plaats op. Karl Timmerman en Rene Boer konden hun draai niet goed vinden op de verraderlijke bevroren ondergrond en behaalden daardoor niet de resultaten waartoe ze in staat moeten kunnen zijn.

Helaas moest het team het doen zonder Dylan Schra, die nog herstellende is van een sleutelbeenbreuk. Door de strenge nachtvorsten was de baan in Gemert bevroren en dit maakte de omstandigheden uitermate verraderlijk.

In de 250 klasse begonnen Karl Timmerman en Ralph Slager positief aan de dag. Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind waarbij beide rijders in hun groep uitkwamen op een tiende tijd. Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Ralph die de beste start had genomen en op een derde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Het rijden ging lekker en ondanks dat hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen prijs moest geven kwam hij op een nette achtste plaats over de finish. Ook Karl zat er redelijk goed bij met de start maar omdat hij niet lekker uitkwam in de eerste paar bochten, verloor hij veel plaatsen. Ook het rijden ging niet lekker en hij slaagde er niet in om in zijn ritme te komen. Dit zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een 33ste plaats.

Gemotiveerd gingen beide rijders van start in de tweede manche. Ralph zat er opnieuw goed bij maar omdat ze vanaf de binnenzijde rechtdoor gingen kon hij in de eerste bocht niet afdraaien. Vanaf een vijftiende plaats kwam hij met een goed ritme naar voren en wist wederom op een sterke achtste plaats over de finish te komen. Ook Karl zat er in deze manche iets minder goed bij na de start. Wel ging het rijden nu beter dan in de eerste manche en reed hij gedurende de wedstrijd net buiten de top 20. Omdat hij zijn motor een keer stil remde en door een valpartij in de slotfase kwam hij als 29ste over de finish.

Rene Boer miste het vertrouwen op de bevroren ondergrond waardoor hij niet verder kwam dan een negentiende tijd in de 500 klasse. In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start maar door een goed ritme te rijden wist hij zich gedurende de wedstrijd langs verschillende andere rijders te werken en kwam vanaf een vijfentwintigste plaats terug naar een negentiende positie. In de tweede manche hoopte Rene het een aantal plaatsen beter te doen maar omdat het niet lekker ging op de bevroren ondergrond strandde hij op een 21ste plaats.

Aanstaande zondag staat voor het Hofstede MX team de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op de kalender in Boekel. Hier zullen de teamleden weer alles geven en de strijd aan gaan voor goede resultaten.

Recent Posts