Rene Boer finisht net buiten de top twintig in zware Dutch Masters in Oldebroek

René Boer van het Hofstede MX team is in de tweede wedstrijd meetellend voor de Dutch Masters of Motocross Oldebroek net buiten de top twintig geeindigd.

In de eerste manche kwam hij in het veld met Grand Prix toppers als 21e over de finish en in de tweede manche legde hij beslag op een 23ste plaats. Helaas wisten Karl Timmerman en Niels Dijk zich niet te plaatsen voor de wedstrijd. Roan Tolsma eindigde op zaterdag tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen als 11e.

Afgelopen weekend was circuit “de Bargen” in Oldebroek het toneel voor een dubbel wedstrijd weekend. Op zaterdag werd er een wedstrijd verreden om het Open Nederlands Kampioenschap en op paasmaandag stond het prachtige circuit toneel voor de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross.

René Boer wist zich in de 500cc klasse doormiddel van een 30e tijd te kwalificeren voor de wedstrijd. Dit deed hij door meteen in de eerste ronde een goede tijd neer te zetten. Helaas kende Boer in de eerste manche een mindere start waarna hij in de eerste bocht achter een valpartij terecht kwam. Hierdoor begon hij de wedstrijd in de achterhoede, gelukkig wist René meteen in de eerste ronde veel plaatsen goed te maken waarna hij met een goed tempo wist door te stoten naar de 21e plaats. In de tweede manche pakte René een betere start en begon als 25ste aan de wedstrijd. Lang reed hij op deze positie maar in de slotfase wist hij nog twee plaatsen winst te boeken en finishte als 23ste.

Op zaterdag tijdens de eerste wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen wist Roan Tolsma een derde tijd te noteren.  Helaas kende de Husqvarna-rijder een mindere start in de eerste manche maar ondanks een kleine valpartij wist hij zich nog terug te knokken naar een achtste plaats. Gebrand op een beter resultaat in de tweede manche reageerde Roan te gretig op het starthek waardoor hij in het hek reed. Hierdoor moest hij als laatste aan de wedstrijd beginnen, doordat de spanning er nu wel af was kon hij vrij rijden en daardoor kwam hij na vier ronden al op de zevende plaats door.  Helaas kwam hij daarna hard te val waarbij hij ook nog verstrikt raakte in de doeken naast de baan. Het koste veel tijd om los te komen waardoor hij veel tijd verloor en genoegen moest nemen met de 15e plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een elfde plaats in het dagklassement.

Aanstaande zondag staat voor Roan de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen op het programma in Rosmalen.

Recent Posts