Rene Boer in de top vijf in ONK 500 in Heerde

René Boer van het Hofstede MX team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Heerde in de top vijf geeindigd.

Na een sterke derde plaats in de eerste manche was hij ook in de tweede manche hard op weg om in de top vijf te finishen, echter werd hij door een valpartij negende. Karl Timmerman was in de 250 klasse in de top vijftien te vinden en Dylan Schra legde beslag op een zesentwintigste plaats. Roan Tolsma en Niels Dijk reden het ONK Jeugd in Rosmalen waar Tolsma achtste wist te worden en Dijk zich naar een zevenentwintigste wist te knokken. Tot slot reed Jesper Gils in Emmen de eerste DMX Noord wedstrijd van het seizoen waarin hij vijfde wist te worden in de 85cc klasse.

Rene Boer pakte in de eerste manche van het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Heerde een matige start waarna hij zijn Husqvarna als 15e door de eerste bochten stuurde. Vervolgens wist hij meteen goed naar voren te komen en na de eerste ronde kwam hij al op de zevende plaats door. Vervolgens wist Boer nog verder door te schuiven en kwam als vierde over de finish, echter doordat een rijder uit de top drie werd gediskwalificeerd schoof René nog een plaats door en werd derde. In de tweede manche zat hij er beter bij en begon hij op een vijfde plaats aan de wedstrijd. Niet veel later verloor hij twee plaatsen waarna hij lange tijd vijfde lag, helaas viel René in de slotfase waardoor hij terug viel naar de tiende plaats. Hij herpakte zich goed en kon in de laatste ronde nog een plaats goed maken en werd negende. Met deze resultaten eindigde hij op een mooie vijfde plaats in het dagklassement.

In de 250cc klasse kende Karl Timmerman in de eerste manche een slechte start waarna hij in de beginfase slecht in zijn ritme kwam. De hele manche knokte hij tegen zichzelf waardoor hij genoegen moest nemen met de 17e plaats. In dezelfde klasse kende Dylan Schra een goede eerste ronde waarin hij veel valpartijen wist te ontwijken en door kwam op de 25e plaats. Vervolgens zakte hij helaas terug naar een plaats buiten de top 30 maar na een goed slot passeerde hij de finishvlag op een achtentwintigste plaats.  In de tweede manche pakte Karl een betere start maar door een slechte eerste ronde begon hij als 22e aan de wedstrijd. Het rijden ging de tweede manche iets beter en dit zorgde ervoor dat hij zich terug wist te knokken naar een 15e plaats. Schra zat er in de tweede manche minder goed bij met de start maar daarna wist hij op de loodzware baan een goed ritme te vinden en finishte op een vierentwintigste plaats.

Bij de wedstrijd in Rosmalen pakte Roan Tolsma een slechte start in de eerste manche van de 85cc kleine wielen. Roan reageerde te vroeg bij de start waardoor hij vast kwam te zitten in het hek en als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Vervolgens knokte Roan zich goed terug en wist uiteindelijk knap als achtste over de finish te komen. In de tweede manche zat Roan er goed bij en begon de wedstrijd als vierde. Lang kon hij deze plaats vasthouden totdat hij even ten val kwam en uiteindelijk als achtste over de finish kwam.

Ook Niels Dijk was in Rosmalen voor zijn wedstrijd bij de 85cc grote wielen. Na een slechte training kwam de Husqvarna rijder in de B-groep terecht. In de eerste manche kende Niels een slechte start en belandde in de achterhoede. Na een goede inhaalwedstrijd kwam hij toch nog terug naar een twintigste plaats. In de tweede manche zat Dijk er iets beter bij en wist hij achtste te worden, op een baan waar het moeilijk was om in te halen.

In Emmen werd de eerste DMX Noord wedstrijd van het seizoen verreden en hier verdedigde Jesper Gils de kleuren van het Hofstede MX team in de 85cc klasse. In de eerste manche kende Jesper een mindere start maar wist na een sterke eerste ronde al op de derde plaats door te komen. Deze plaats wist hij de hele manche tot het vallen van de vlag vast te houden. In de tweede manche zat hij er goed bij na de start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Helaas viel hij achterop het circuit waardoor hij teruggeslagen werd naar een tiende plaats. Nadat hij sterk terug reed naar de zesde plaats werd de wedstrijd met een rode vlag situatie stil gelegd. Vervolgens werd besloten om de ronde daarvoor als uitslag te nemen en dat betekende voor Jesper een zevende plaats.

Aankomend weekend rijden Karl, René, Dylan, Roan en Niels de volgende wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork terwijl Jesper over twee weken in actie komt bij de DMX-wedstrijd in Makkinga.

Recent Posts