Wisselend succes voor het Hofstede MX Team in het ONK in Westerbork

Het volledige Hofstede MX team kwam het afgelopen weekend aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork.

Op het zware zandcircuit streden de rijders voor wat ze waard waren maar kenden wel wisselend succes!

Rene Boer wist in de training van de 500 klasse een zesde tijd neer te zetten. Helaas wist hij deze goede uitgangspositie niet om te zetten in een goede start. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste ronde maar door een val in de derde ronde werd hij teruggeslagen naar een twintigste plaats. Na de val ging het moeizaam maar door te blijven knokken tot aan de finish wist hij er toch een elfde plaats uit te halen. Ook in de tweede manche wilde zijn start niet lukken maar door een goede eerste ronde kwam hij als zesde voorbij start/finish. Helaas kwam hij niet veel later een aantal keren ten val en kwam daarna niet goed meer in zijn ritme waardoor er niet meer in zat dan een dertiende plaats. In het dagklassement moest Rene genoegen nemen met een elfde plaats.

In de 250 klasse kwam het Hofstede MX team met drie rijders aan de start. Ralph Slager reed in Westerbork weer zijn eerste wedstrijd na zijn sleutelbeenbreuk. In de training ging het nog niet zo soepel waardoor hij niet verder kwam dan een negentiende tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start en kende een goede beginfase maar omdat hij pas een aantal keren op de motor had gezeten, moest hij het tempo laten zakken en werd 22ste. De tweede manche was een kopie van de eerste manche maar ditmaal ging het rijden iets soepeler waardoor hij beslag legde op een negentiende plaats.

Met Karl Timmerman ging het in de training moeizaam waardoor hij niet verder kwam dan een twintigste tijd. Na een slechte start in de eerste manche en een valpartij in de derde ronde kwam Karl niet lekker meer in zijn ritme waardoor hij niet verder kwam dan een vierentwintigste plaats. De start van de tweede manche was iets beter maar het rijden ging niet zoals hij dat wilde waardoor hij niet verder kwam dan een 23ste plaats.

Dylan Schra had in de training een goed gevoel op de baan maar slaagde er niet in om een foutloze ronde neer te zetten. Na een redelijk goede start kon hij de hele wedstrijd een constant tempo aanhouden. Dit zorgde ervoor dat hij de groep voor hem goed in het vizier kon houden en hij als 27ste over de finish wist te komen. De start van de tweede manche was minder goed en op het zware circuit had hij het moeilijk om bij de groep aan te pikken. Dit zorgde ervoor dat hij in deze manche genoegen moest nemen met een 29ste plaats.

Ook de twee jeugdrijders van het team kwamen in actie in Westerbork. Roan Tolsma opende sterk door in de training een goede vierde tijd neer te zetten bij de 85cc kleine wielen. Na een redelijke start in de eerste manche kwam hij op een achtste plaats uit de eerste ronde. Echter toen hij een andere rijder wilde passeren, ging het mis en belandde buiten de baan. Tot overmaat van ramp kwam hij in dezelfde ronde ook nog ten val waardoor er veel tijd verloren ging. Na deze twee tegenslagen herpakte hij zich en wist zich nog terug te knokken naar een twaalfde plaats. Ook bij de start van de tweede manche ging het hem niet voor de wind. Hij werd ingesloten en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Door de wedstrijd goed op te bouwen kwam hij helemaal terug naar een zesde plaats en pakte hiermee zijn beste resultaat van het seizoen.

Omdat er in de training van de 85cc grote wielen veel drukte was op het circuit en er zich veel gele vlagsituaties voordeden, had Niels Dijk het lastig en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een zevenentwintigste plaats. De eerste manche begon met een tegenslag want hij kwam in de eerste bocht ten val en moest vanaf een 47ste plaats terug naar voren zien te komen. Hij begon aan een opmars en wist er toch nog een 27ste plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij bij de start in de verdrukking terecht waardoor zijn wedstrijd niet perfect begon. De hele wedstrijd reed hij op een 23ste plaats totdat hij in de voorlaatste ronde ten val kwam en terug viel naar een 35ste positie.

Aanstaande zaterdag zal het Hofstede MX Team van start gaan in de clubwedstrijd in Staphorst.

Recent Posts