Roan Tolsma behaald beste resultaat van het seizoen in het ONK in Oirschot

Roan Tolsma van het Hofstede MX team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Oirschot zijn beste resultaat van dit seizoen neer weten te zetten.

Tolsma kwam op een achtste en een zesde plaats over de finish in de manches en dit leverde hem in het dagklassement een zesde plaats op. Ook Jesper Gils was in de DMX Noord wedstrijd in Makkinga ruim in de top tien te vinden en werd zesde in de 85cc grote wielen. Niels Dijk had het moeilijk in het ONK in Oirschot en strandde in de B finale.

Nadat Roan Tolsma op zaterdag beide manches van de 85cc kleine wielen van de clubwedstrijd in Staphorst had weten te winnen, reisde hij op zondag met vertrouwen af naar het ONK in Oirschot. Door een valpartij in de eerste ronde verliep de tijdtraining niet goed. Roan slaagde er niet in om ruimte op het circuit te vinden en kwam daardoor niet verder dan een dertiende tijd. Bij de start van de eerste manche reageerde hij net iets te laat maar door de juiste lijnen te rijden in de eerste twee bochten, kwam hij toch al op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd zette hij zijn opmars verder en wist de manche op een nette achtste plaats af te sluiten.

In de tweede manche was zijn reactie bij de start beter en kwam hij na een goed verlopen eerste ronde op een vijfde plaats voorbij start/finish. Het rijden ging lekker en hij wist de rijders voor hem goed te volgen. Ondanks dat hij gedurende de wedstrijd een plaats prijs moest geven, wist hij de manche op een nette zesde plaats af te sluiten en werd hiermee zesde in het dagklassement, wat tot nu toe zijn beste resultaat van het seizoen is.

Niels Dijk kwam aan de start in de 85cc grote wielen. In de training ging het rijden redelijk maar helaas kwam hij net een halve seconde tekort om zich te kwalificeren voor de A groep waardoor hij in de manches in de B groep moest rijden. In de eerste manche pakte Dijk een slechte start maar begon al snel plaatsen winst te boeken. Helaas kwam hij tijdens zijn opmars ten val waarna hij niet meer in zijn ritme kon komen en de wedstrijd met een slecht gevoel afsloot.

Niels hoopte op een betere tweede manche maar helaas merkte hij na een redelijke start al snel dat het rijden opnieuw stroef ging. Tot overmaat van ramp kreeg hij op een vijfde plaats rijdend af te rekenen met een lekke voorband waardoor hij nog een plaats prijs moest geven en als zesde over de finish kwam. Voor Niels was het een moeilijke dag maar hij gaat ervoor om dit bij de eerstvolgende wedstrijd recht te zetten.

Jesper Gils hield de kleuren van het Hofstede MX team hoog in de tweede wedstrijd van DMX Noord in Makkinga. In de training van de 85cc grote wielen kon hij nog niet lekker in zijn ritme komen waardoor hij strandde op een negende tijd. Vol goede moed ging hij in de eerste manche van start maar tijdens de eerste ronde kreeg hij een tegenslag voor de kiezen. Vlak voor Jesper kwam er een rijder ten val die hij niet meer kon ontwijken. Zijn motor viel uit waardoor er kostbare tijd verloren ging. Ondanks deze tegenslag kwam Jesper terug naar voren en wist aan het achterwiel van de zesde man op een zevende plaats over de finish te komen.

Tussen de manches in liep Jesper samen met Klaas de baan rond en dit gaf hem vertrouwen voor de tweede manche. Hij pakte een goede start en had even de vierde plaats in handen. Dit was net een maatje te hoog waardoor hij een aantal plaatsen prijs moest geven en op een zevende plaats terecht kwam. Jesper bleef zijn eigen wedstrijd rijden en wist in de slotfase nog een rijder te passeren waardoor hij als zevende afgevlagd werd. Met tweemaal een zevende plaats in de manches eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend komt het Hofstede MX team in verschillende wedstrijden door heel Nederland aan de start!

Recent Posts