Hofstede MX Team strijdend voor de punten in Marum en Mill

Het Hofstede MX team heeft vorige week twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap gereden.

Op Koningsdag stond de traditionele Koningscross in Marum op de kalender en op zondag werd er afgereisd naar het zandcircuit van Mill waar de rijders opnieuw op jacht gingen naar de punten.

Rene Boer reed in Marum een sterke eerste manche in de 500 klasse en wist op een goede vijfde plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij vanaf een achtste plaats terug naar een zesde plaats en toen er in de laatste ronde een rijder voor hem ten val kwam, schoof hij een positie op en finishte als vijfde waarmee hij ook vijfde werd in het dagklassement.

In Mill begon Rene net buiten de top vijf aan de wedstrijd, echter door twee fouten in de beginfase viel hij terug naar een negende plaats. Hij herpakte zich goed en vocht zich in het resterende deel van de wedstrijd terug naar een zesde plaats. In de tweede manche kwam hij vanaf een tiende plaats terug naar een zesde positie maar door een valpartij gingen er kostbare plaatsen verloren waardoor hij genoegen moest nemen met een negende plaats. Deze resultaten waren in het dagklassement goed voor een zevende plaats.

Ralph Slager vertrok in Marum als een speer in de eerste manche van de 250 klasse en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker maar wel moest hij gedurende de wedstrijd een paar plaatsen prijsgeven en finishte op een goede zevende plaats. Ook in de tweede manche stuurde hij zijn Husqvarna als eerste de eerste bocht in. Wederom had hij een goed ritme in handen totdat hij even viel. Vijf plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij als achtste over de finish kwam.

In Mill pakte Ralph een slechte start in de eerste manche en gelijk vanaf het begin af aan ging het niet lekker. Ook kwam hij een keer ten val en had hij veel last van zijn onderarmen. Dit had tot gevolg dat hij het stuur niet goed vast had en niet verder kwam dan een negenentwintigste plaats. In de tweede manche ging het beter en begon hij rustiger aan de wedstrijd, wat hem een dertiende plaats opleverde.

Karl Timmerman kon in Marum niet lekker in zijn ritme komen in de beginfase van de eerste manche van de 250 klasse. Ook kwam hij nog een keer ten val waardoor er niet meer in zat dan een eenentwintigste plaats. Na een slechte start in de tweede manche kon hij ook ditmaal niet lekker in zijn ritme komen. Karl knokte tot aan de finishvlag maar moest genoegen nemen met een 22ste plaats.

Na een slechte start kwam hij in de eerste manche in Mill redelijk goed door de eerste paar ronden. Echter door een valpartij werd hij ver teruggeslagen waardoor hij aan een inhaalrace moest beginnen. Karl herstelde zich goed en kwam met een goed ritme terug naar een eenentwintigste plaats. In de tweede manche ging het rijden niet zoals hij dat wilde waardoor hij niet verder kwam dan een achtentwintigste plaats.

Dylan Schra begon in Marum op een zevenentwintigste plaats aan de eerste manche in de 250 klasse. Hij knokte voor wat hij waard was maar kreeg in de slotfase te kampen met mechanische problemen waardoor hij de manche afsloot als achtentwintigste. In de tweede manche had hij opnieuw geen goede start en had hij het moeilijk op het circuit. Na een manche waarin hij alles had gegeven finishte hij wederom op een achtentwintigste plaats.

In Mill begon hij sterk aan de eerste manche en reed tussen de vijftiende a twintigste plaats. Hierdoor werd hij gedwongen om harder te rijden waardoor hij last kreeg van opgepompte armen. Wel was dit goed om aan zijn snelheid te werken. Omdat hij het stuur niet goed meer vast kon houden, verloor hij verschillende plaatsen en strandde op een eenendertigste plaats. Ook in de tweede manche zat hij er goed bij met de start maar helaas verloor hij in de eerste ronde teveel plaatsen. Wel kon hij het tempo goed vasthouden en had de aansluiting met de groep. Na een fijn gereden manche kwam hij net als in de eerste manche op een eenendertigste plaats over de finish.

Jesper Gils kwam aan de start in de derde wedstrijd van DMX Noord in Delfzijl. Nadat hij in de training een achtste tijd neer had weten te zetten, ging het bij de start van de eerste manche mis. Hij kwam in aanraking met de rijder naast hem en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Dit lukte goed en na een rondenlang gevecht om de achtste plaats wist hij dit gevecht in de laatste paar bochten in zijn voordeel te beslissen en werd achtste. Vanwege de vele regenval werd de tweede manche afgelast waardoor de uitslag van de eerste manche ook de daguitslag was.

Aankomende zondag zullen verschillende leden van het Hofstede MX Team van start gaan in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Recent Posts