Hoogte en dieptepunten voor het Hofstede MX Team in drukke week

Het Hofstede MX team heeft vorige week deelgenomen aan verschillende wedstrijden in Nederland.

Er werd gereden op het prachtige circuit van Rhenen waar Rene Boer, Ralph Slager, Dylan Schra en Karl Timmerman een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap reden. Roan Tolsma dook het zand in van het ONK 85cc in Eersel en Jesper Gils  kon knippen rijden in de DMX Noord wedstrijd in Westerbork.

In de 500 klasse kon Rene Boer slechts twee ronden aanzetten in de training in Rhenen omdat hij al vrij snel zijn achterwiel kapot sprong en hierdoor niet verder kwam dan een zestiende tijd. In de eerste manche zat hij er niet goed met de start en was het tempo in de beginfase niet hoog genoeg. Later in de manche kwam hij beter in zijn ritme en knokte hij zich terug naar een veertiende plaats. In de tweede manche kon Rene op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging een stuk beter dan in de eerste manche en dit zorgde ervoor dat hij op een elfde plaats over de finish wist te komen. Met deze resultaten werd Rene twaalfde in het dagklassement.

Ralph Slager had het gelijk goed naar zijn zin op het technische circuit van Rhenen en zette een vijfde tijd op de klok in de 250 klasse. Hij begon rond de vijfde plaats aan de eerste manche maar helaas kwam hij in de tweede ronde hard ten val waarbij er veel plaatsen verloren gingen. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een opmars en wist nog terug te komen naar een zeventiende plaats. In de tweede manche pakte hij eigenlijk kopstart maar hij ging te ver naar buiten en kwam opnieuw hard ten val. Hierbij heeft Ralph een lichte hersenschudding opgelopen waardoor hij niet tot scoren kwam.

Met Karl Timmerman ging het goed in de training van de 250 klasse en dit zorgde ervoor dat hij een veertiende tijd neer wist te zetten. Een redelijke start zorgde ervoor dat hij rond de veertiende plaats aan de eerste manche kon beginnen. Omdat de eerste paar ronden niet zo lekker gingen en hij nog een keer met een andere rijder ten val kwam, finishte Karl op een 22ste plaats. In de tweede manche was zat hij er veel minder goed bij met de start en ook had hij het moeilijk om in het juiste ritme te komen. Nadat hij even een keer ten val was gekomen, vond hij het juiste ritme en werkte hij zich nog terug op naar een veertiende plaats waarmee hij zeventiende werd in het dagklassement.

Dylan Schra moest in de training van de 250 klasse even wennen aan het circuit omdat deze hoogteverschillen niet vaak voorkomen in een Nederlands circuit. Hij kwalificeerde zich als achtentwintigste en pakte in de eerste manche een redelijke start. Hij had een leuke strijd met verschillende andere rijders en kwam als dertigste over de finish. In de tweede manche pakte hij een minder goede start en kwam hij op een 32ste plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme klom hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen op en kwam op een 27ste plaats over de finish.

Nadat Roan Tolsma in het ONK 85cc in Eersel niet helemaal tevreden was met een zevende tijd in de training begon hij uiterst gemotiveerd aan de eerste manche. Een matige start zorgde ervoor dat hij van achter uit het veld terug naar voren moest zien te komen. Tolsma kwam helaas niet lekker in zijn ritme en dit had twee valpartijen tot gevolg waardoor hij een goed resultaat kon vergeten. In de tweede manche zorgde opnieuw een matige start ervoor dat hij in het gedrang van de eerste ronde met een andere rijder in aanraking kwam en viel. Alles werd op alles gezet en hij knokte zich terug naar een elfde plaats. Hiermee sloot Roan de dag toch nog met een goed gevoel af omdat het rijden in de tweede manche stukken beter was.

Jesper Gils kwam aan de start in de vierde wedstrijd van DMX Noord in Westerbork. Na een goed opgebouwde training wist hij een derde tijd neer te zetten. Na een goede start in de eerste manche kwam hij op een vijfde plaats rijdend ten val. Snel sprong hij terug op de machine maar in al zijn haast om de verloren plaatsen terug te pakken, kwam hij opnieuw ten val en eindigde als dertiende. Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Hij zat er niet goed bij en moest vanaf een twaalfde plaats terug naar voren zien te komen. Netjes rijdend wist hij verschillende rijders te passeren en kwam op een zevende plaats over de finish waarmee hij tiende werd in de daguitslag.

Recent Posts