Jesper Gils pakt beste resultaat van seizoen in DMX Noord in Veendam

Jesper Gils van het Hofstede MX Team heeft in de vijfde wedstrijd van de DMX Noord competitie in Veendam zijn beste resultaat van dit seizoen neer weten te zetten.

Gils kwam na een sterk gereden eerste manche op een tweede plaats over de finish en wist na een goed gereden inhaalrace de tweede manche af te sluiten op een zesde plaats. Deze resultaten leverden hem een vierde plaats op in het dagklassement.

Het circuit van Veendam lag er mooi geprepareerd bij. In de training ging het lekker met Jesper en hij wist een zevende tijd op de klok te zetten. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een vierde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase hield hij netjes stand op deze positie en toen de tweede en derde man ten val kwamen, schoof hij door naar een tweede positie. Jesper hield het tempo strak omdat de derde man hem onder druk begon te zetten. Echter de manche werd door een rode vlagsituatie vroegtijdig afgevlagd waardoor Jesper als tweede werd geklasseerd.

Enthousiast begon Jesper aan de tweede manche. Opnieuw pakte hij een goede start maar omdat hij in de eerste bocht bijna ten val kwam, moest hij vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Met een lekker tempo werkte hij zich op naar een zesde plaats en ging in de aanval op de vijfde man. Helaas slaagde hij er niet in om ook deze plaats nog over te nemen waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats.

Met een 2-6 in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement, wat zijn beste resultaat tot nu toe is in de DMX competitie. Aanstaande zondag staat de volgende wedstrijd om de DMX op het programma in Makkinga.

Recent Posts