Boer en Slager ruim in de top tien in ONK in Harfsen

Rene Boer en Ralph Slager van het Hofstede MX team zijn in het Open Nederlands Kampioenschap in Harfsen in de top tien geeindigd.

Boer werd zevende in de 500 klasse en Slager wist in beide manches van de 250 klasse achtste te worden. Ook Karl Timmerman en Dylan Schra deden er alles aan om zoveel mogelijk punten te scoren en Jesper Gils wist vijfde te worden in de DMX Noord wedstrijd in Makkinga.

Nadat Rene Boer een zevende tijd neer had weten te zetten in de tijdtraining van de 500 klasse wist hij in de eerste manche geen goede start te pakken. Gelijk in de beginfase wist hij vele plaatsen winst te boeken en kreeg de zesde plaats in handen. Vervolgens kreeg hij de aansluiting met de vijfde man maar door een foutje verloor hij twee plaatsen waardoor hij uiteindelijk als achtste finishte. Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Opnieuw zat hij er niet goed bij maar al tijdens de eerste ronde wist hij zich terug op te werken naar een vijfde a zesde plaats. Helaas gooide niet veel later een valpartij roet in het eten waardoor hij terug viel naar een laatste plaats. Al snel had hij een goed ritme in handen en begon aan een sterke inhaalrace waarbij hij nog zesde wist te worden. Deze resultaten leverden hem in het dagklassement een zevende plaats op.

Ralph Slager, Karl Timmerman en Dylan Schra kwamen uit in de 250 klasse. De dag begon met wisselend succes voor het drietal met een veertiende tijd voor Ralph, een  vijfentwintigste tijd voor Karl en Dylan kwam niet verder dan een 32ste tijd waardoor hij net op de tweede startrij moest starten.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte was het Ralph die de beste start had genomen en rond de vijfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Netjes rijdend werkte hij een gecontroleerde wedstrijd af en sloot de manche af als achtste. Karl startte rond de vijftiende plaats maar door een val in de eerste ronde moest hij van achter uit het veld terug naar voren komen. Het rijden ging redelijk met Karl en dit zorgde ervoor dat hij er toch nog een achttiende plaats uit wist te halen. Dylan begon in het middenveld aan de wedstrijd maar helaas kon hij niet van zijn goede start profiteren omdat hij na een aantal ronden te kampen kreeg met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

In de tweede manche begon Ralph rond de tiende plaats aan de wedstrijd. Hij reed een hele constante manche waarbij hij in de slotfase nog twee rijders wist te passeren en opnieuw op een achtste plaats over de finish kwam. Karl moest na een slechte start opnieuw een inhaalrace rijden en wist er een vijftiende plaats uit te halen. Dylan zat er net iets minder goed bij met de start en zijn tempo was de hele manche net iets te laag om het gevecht met groepje voor hem aan te gaan. Hierdoor zat er niet meer in dan een achtentwintigste plaats.

Jesper Gils kwam aan de start in de DMX Noord wedstrijd in Makkinga. In de training miste hij het vertrouwen op de stoffige, zachte ondergrond en kwam niet verder dan een elfde tijd. In de pauze probeerde hij van de andere rijders te leren en was klaar voor de eerste manche. Een super goede start zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed ritme wist hij zich de hele wedstrijd staande te houden rond de vijfde plaats en sloot de manche af als vijfde. In verband met het vele stof en de onveilige situaties werd de tweede manche afgelast.

Aankomende zaterdag zal het Hofstede MX team aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Den Dungen.

Recent Posts