Rene Boer in de top tien in het ONK 500 in Den Dungen

Rene Boer van het Hofstede MX team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Den Dungen in de top tien geeindigd.

Rene had in de training wat moeite om een goede tijd neer te zetten maar wist de sessie toch af te sluiten op een respectabele achtste tijd. Bij de start van de eerste manche zat hij er niet super goed bij maar wel had hij gelijk een goed ritme te pakken waardoor hij vrijwel de hele manche op de zevende plaats heeft doorgebracht en de manche ook op deze positie heeft afgesloten. In de tweede manche zat het tegen want mede door een probleem met het schakelen had Rene geen goede start en door twee valpartijen verloor hij kostbare tijd. Later in de manche begon het rijden beter te gaan maar toen zat er niet meer in dan een dertiende plaats. Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een negende plaats.

Ralph Slager, Karl Timmerman en Dylan Schra reden in Den Dungen in de 250 klasse. Met Ralph ging alles fout in de training. Hij kreeg te kampen met een lekke band en verloor zijn transponder waardoor hij niet verder kwam dan een zesentwintigste tijd. In de eerste manche verliep de start niet goed waardoor hij helemaal achter in het veld aan de wedstrijd moest beginnen. Op het circuit van Den Dungen is het niet makkelijk om in te halen maar ondanks dit wist Ralph vele plaatsen winst te boeken en kwam op een twaalfde plaats over de finish. De start van de tweede manche was beter maar omdat hij in de eerste bocht werd aangetikt, kwam hij ten val. Hij herstelde zich goed na de valpartij en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren, wat hem een twaalfde plaats opleverde.

Met Karl Timmerman ging het redelijk goed in de training van de 250 klasse en dit zorgde ervoor dat hij een eenentwintigste tijd op de klok wist te zetten. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en reed rond de vijftiende plaats totdat hij hard ten val kwam waarbij zijn hoofd een flinke tik kreeg. Hierdoor was hij even de weg kwijt maar toch vervolgde hij zijn weg en wist nog als eenentwintigste over de finish te komen. Ook in de tweede manche pakte hij een redelijk goede start en kon hij het hoge tempo goed handhaven. In de slotfase moest hij iets inleveren en kwam op een zeventiende plaats over de finish.

Dylan Schra had een goed gevoel op het circuit en het rijden ging lekker. Toch wist hij niet de tijd neer te zetten waarop hij hoopte en strandde op een dertigste tijd. Na een super goede start kon hij in de eerste manche rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij hier niet lang van genieten want in de tweede ronde viel hij in een krappe bocht om en verloor hierbij een aantal plaatsen. Na de val herpakte hij zich goed en finishte als 23ste. In de tweede manche kwam hij minder goed over het hek en werd ook aangetikt. Daarna ging het rijden iets minder dan in de eerste manche en werd opnieuw als 23ste afgevlagd.

Jesper Gils hield de kleuren van het team hoog in de DMX wedstrijd in Vledderveen. In de training was het circuit nog wat nat maar Jesper werkte in deze omstandigheden een goede training af en zette de vijfde tijd op de klok. Na een wat mindere start in de eerste manche had hij al snel het juiste ritme te pakken en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Vervolgens had hij een paar ronden lang een mooie strijd en finishte uiteindelijk als vijfde. In de tweede manche startte hij beter en nam hij gelijk de derde plaats in handen. Hij hield goed stand totdat hij in de vierde ronde ten val kwam. Het duurde lang voordat hij de motor weer aan de praat had waardoor hij terugviel naar een dertiende plaats. Alles gevend wist hij in het resterende deel van de wedstrijd nog terug te komen naar een elfde plaats waarmee hij achtste werd in de daguitslag.

Het Hofstede MX team zal op zondag 17 juni aan de start komen bij de volgende ONK-wedstrijd in Veendam.

Recent Posts