Roan Tolsma sterk vierde in ONK 85cc in Borculo

Roan Tolsma van het Hofstede MX team is in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Borculo in de top vijf geeindigd.

Na een matige start in de eerste manche kwam hij vanuit de achterhoede helemaal terug naar een zesde plaats. In de tweede manche was zijn start beter en ging hij de strijd aan met de vierde man, die hij uiteindelijk net in zijn voordeel wist te beslissen. Met deze resultaten eindigde hij op een mooie vierde plaats in het dagklassement.

In de training was al snel duidelijk dat Roan het goed naar zijn zin had op de baan van Borculo en wist een derde tijd neer te zetten. Gedurende de sessie kwamen er nog twee rijders overheen waardoor hij de sessie afsloot op een mooie vijfde plaats. Ondanks deze goede tijd was Roan nog niet helemaal tevreden over zijn rijden en bekeek het circuit goed om het in de eerste manche beter te kunnen doen.

In de eerste manche pakte hij geen goede start waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd kon beginnen. Hij zette een opmars in en wist iedere ronde verder naar voren te komen. Dit zorgde ervoor dat hij op een mooie zesde plaats over de finish wist te komen. De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kwam hij op een zesde plaats uit de eerste ronde. In de daaropvolgende ronden ging hij de strijd aan om de vierde plaats. Hij wist dit gevecht in zijn voordeel te beslissen maar het verschil was klein, slechts vijf honderdsten van een seconde op de finish. Met de vierde plaats opzak keerde Roan tevreden terug naar het paddock en pakte hiermee ook de vierde plaats in het dagklassement.

Jesper Gils wist in de training van de DMX Noord wedstrijd in Delfzijl een achtste tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar kwam tijdens de eerste ronde in het heetst van de strijd om de zevende plaats met een andere rijder in aanraking en viel. Hierbij kwam Jesper onder de motor te liggen en had bij de valpartij zijn knie pijn gedaan. Ondanks dit vervolgde  hij zijn weg en kwam van achter uit het veld terug naar een dertiende plaats. In de tweede manche maakte hij een voorzichtige start en kon als elfde aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij een plaats op te schuiven en kwam op een tiende plaats over de finish. Het was niet helemaal Jesper zijn dag in Delfzijl maar wel heeft hij hier weer belangrijke punten voor het kampioenschap gescoord. Op 23 juni staat voor Gils de volgende DMX-wedstrijd op het programma in Emmen.

Aankomend weekend zal het Hofstede MX team aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Veendam.

Recent Posts