Ralph Slager en Rene Boer in de top vijf in het ONK in Veendam

Ralph Slager en Rene Boer zijn in het Open Nederlands Kampioenschap in Veendam in de top vijf geeindigd. Beide rijders kwamen sterk voor de dag en wisten in hun klasse vijfde te worden in het dagklassement.

Karl Timmerman en Dylan Schra hadden het moeilijker op het technische circuit van Veendam maar hebben gestreden voor wat ze waard waren!

Ralph Slager had zijn draai gelijk gevonden in de tijdtraining van de 250 klasse en zette een goede derde tijd op de klok. Met Karl Timmerman ging het redelijk en na verschillende keren aangezet te hebben, kwam hij uit op een veertiende tijd. Dylan Schra miste het vertrouwen en kreeg last van harde onderarmen. Hierdoor strandde hij op een achtentwintigste tijd.

Ralph reed een sterke eerste manche waarin hij na een goede start lang op een derde plaats reed. In de slotfase moest hij een plaats prijsgeven maar hij wist de manche op een nette vierde plaats af te sluiten. Karl pakte een redelijke start maar in de eerste bocht moest hij hard remmen voor een valpartij. Vele plaatsen gingen hierbij verloren waardoor Karl niet verder kwam dan een negentiende plaats. Met Dylan ging het rijden redelijk goed totdat hij ten val kwam en vast onder de motor kwam te liggen. Hierdoor kwam hij niet verder dan een drieëntwintigste plaats.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Ralph want hij kwam in de eerste ronde ten val waardoor hij veel werk te doen had om terug naar voren te komen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam op een nette zevende plaats over de finish waarmee hij vijfde werd in het dagklassement. Na een slechte start ging het rijden met Karl niet naar wens. Omdat hij ook nog een keer ten val kwam, zat er in deze manche niet meer in dan een eenentwintigste plaats. Met Dylan ging het rijden nu een stuk beter maar helaas moest hij vanwege een slechte start van ver komen. Hierdoor moest hij genoegen nemen met een zesentwintigste plaats.

Met Rene Boer ging het in de training van de 500 klasse nog niet zo heel soepel waardoor hij niet verder kwam dan een zevende tijd. In de eerste manche kwam hij niet lekker weg bij de start maar al vrij snel kreeg hij de zesde plaats in handen. Gedurende de wedstrijd schoof hij nog een plaats op en kwam als vijfde over de finish. Omdat een rijder voor hem een tijdstraf had gekregen, schoof hij nog een positie op en werd op een vierde plaats geklasseerd. In de tweede manche pakte hij een super goede start en wist in de eerste ronde al door te stoten naar een derde plaats. Een aantal ronden wist hij stand te houden op deze positie maar gedurende de wedstrijd moest hij twee plaatsen prijsgeven en kwam als vijfde over de finish, wat ook het resultaat was in het dagklassement.

Aankomende zondag zal het Hofstede MX team aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Emmercompascuum.

Recent Posts