Ralph Slager scoort top vijf plaats in ONK 250 in Emmen

Ralph Slager van het Hofstede MX team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Emmercompascuum een top vijf plaats weten te behalen.

Slager streed in de tweede manche lang mee in de top drie en wist als vijfde over de finish. Ook Rene Boer was in de 500 klasse een manche in de top tien te vinden.

Ralph pakte in de eerste manche van de 250 klasse een goede start maar kwam op een zesde plaats rijdend ten val. Omdat hij daarna te snel naar voren wilde rijden, kwam hij opnieuw ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een dertiende plaats. Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Hij pakte een goede start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde wist hij twee rijders te passeren en stootte door naar een tweede plaats. Lang wist hij stand te houden in de top drie en met een goed ritme wist hij de manche uiteindelijk als vijfde af te sluiten waarmee hij negende werd in het dagklassement.

Karl Timmerman pakte in de eerste manche een redelijke start maar door een moeilijke eerste ronde en een valpartij zat er in de eerste manche niet meer in dan een zesentwintigste plaats. In de tweede manche was zijn start beter maar door een valpartij in de eerste ronde en later in de manche nog een val moest hij genoegen nemen met een 22ste plaats.

Dylan Schra ondervond bij de start van de eerste manche hinder van een valpartij voor hem die hij niet meer kon ontwijken. Op achterstand begon hij aan de wedstrijd maar het rijden ging best lekker en hij kon tot aan het einde goed doorrijden waardoor hij verschillende plaatsen goed wist te maken en als vijfentwintigste wist te finishen. De tweede manche begon positief maar door een valpartij ging er veel tijd verloren. Nadien kon hij niet lekker meer in zijn ritme komen waardoor hij strandde op een zesentwintigste plaats. Met een 25-26 in de manches eindigde Dylan op een vierentwintigste plaats in het dagklassement.

Rene Boer kwam in de eerste manche van de 500 klasse niet goed weg bij de start en vervolgens ging het rijden moeizaam. Ook had  hij wat problemen met de voorrem waardoor hij niet verder kwam dan een veertiende plaats. In de tweede manche ging het beter en nadat hij een tijdje op de achtste plaats had gereden, wist hij op een negende plaats over de finish te komen.

Jesper Gils wist in de DMX Noord wedstrijd in Emmen zevende te worden. In de eerste manche startte hij iets te voorzichtig maar reed zich vanaf een zevende plaats terug naar een vijfde positie. Ook in de tweede manche verliep de eerste bocht niet naar wens waardoor hij als negende aan de wedstrijd moest beginnen. Na verschillende positiewisselingen finishte hij als achtste en werd hiermee zevende in het dagklassement.

Roan Tolsma wist op zaterdag de clubwedstrijd in Staphorst te winnen en kwam op zondag aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Lelystad. Na een slechte start in de eerste manche wist hij zich al snel op te werken naar een vijfde plaats. Echter door een zware valpartij liep zijn opmars ten einde en tot overmaat van ramp heeft hij hierbij zijn pols gebroken waardoor hij voorlopig uitgeschakeld is.

Aankomende zondag komt het Hofstede MX team aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap in Lelystad.

Recent Posts