Ralph Slager sterk vierde in ONK 250 in Lelystad

Ralph Slager van het Hofstede MX team is in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Lelystad in de top vijf geeindigd.

Slager wist met een vijfde en zesde plaats in de manches netjes vierde te worden in de daguitslag. Ook Rene Boer deed het netjes in de 500 klasse en kwam uit op een zevende plaats, terwijl Karl Timmerman een goede snelheid liet zien en veertiende werd in de 250 klasse en Dylan Schra mooie gevechten had met de concurrentie en 23ste werd in de daguitslag.

Omdat het met Ralph Slager wat moeizaam ging in de tijdtraining kwam hij niet verder dan een twaalfde tijd. In de eerste manche pakte hij geen super goede start maar omdat hij in de eerste bocht veel plaatsen goed wist te maken, kon hij rond de zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd twee rijders te passeren en finishte als vijfde. Ook in de tweede manche kwam hij niet goed uit de start maar opnieuw zorgden de eerste paar bochten ervoor dat hij veel plaatsen winst kon boeken en door wist te stoten naar de koppositie. Het rijden ging goed maar helaas kwam hij na drie ronden even ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een negende plaats. Na de valpartij ging hij er goed voor zitten en wist er met een laatste krachtinspanning nog een nette zesde plaats uit te halen. Met deze resultaten eindigde Ralph op een vierde plaats in het dagklassement.

Nadat Karl Timmerman in de training van de 250 klasse een dertiende tijd neer had weten te zetten, wist hij in de eerste manche een hele goede start te pakken en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Omdat het rijden niet makkelijk ging, viel hij terug naar een tiende plaats waar hij vervolgens lang stand wist te houden. Jammer genoeg moest hij in de laatste ronde nog twee plaatsen prijsgeven en kwam als twaalfde over de finish. De start van de tweede manche was minder goed waardoor hij pas rond de twintigste plaats uit de eerste bocht kwam. In de eerste ronde ging het goed maar helaas kwam hij even ten val waardoor hij ver terug viel. Na de valpartij herstelde hij zich goed en vocht zich terug naar een vijftiende plaats maar omdat hij helaas nog een keer ten val kwam, moest hij genoegen nemen met een achttiende plaats waarmee hij uiteindelijk veertiende werd in het dagklassement.

Dylan Schra maakte in de keren dat hij aanzette in de training wat foutjes en dit koste wat tijd. Hierdoor zette hij niet de tijd neer die hij had gewild en strandde op een achtentwintigste plaats. Ondanks dat hij in beide manches geen ideale startplaats had, wist hij in de eerste manche toch op een 22ste plaats uit de eerste ronde te komen. Tijdens de manche ging het rijden redelijk, wel verloor hij gedurende de wedstrijd twee plaatsen en kwam als vierentwintigste over de finish. In de tweede manche ging het rijden vooral in de beginfase goed en had hij mooie duels met de concurrentie. Uiteindelijk finishte hij als vierentwintigste en werd 23ste in de daguitslag.

Rene Boer had in de tijdtraining van de 500 klasse een goed ritme te pakken en wist een scherpe zesde tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start en reed vervolgens lang op een vijfde plaats. Echter door een aanrijding met een andere rijder kwam Rene ten val waardoor hij twee plaatsen verloor en als zevende afgevlagd werd. In de tweede manche pakte hij een super start maar helaas verremde hij zich in de eerste bocht waardoor het net geen kopstart werd maar waardoor hij als tweede aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat hij niet het tempo had van de kopmannen moest hij verschillende plaatsen prijsgeven en kwam als zevende over de finish, wat ook zijn deel was in de daguitslag.

In het weekend van 14 en 15 juli staat voor het Hofstede MX Team de finale van de Dutch Masters of Motocross op het programma in Lichtenvoorde.

Recent Posts