Ralph Slager boekt beste resultaat ooit in de Dutch Masters in Lichtenvoorde

Ralph Slager van het Hofstede MX team heeft in de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde zijn beste resultaat ooit in een Dutch Masters manche weten te behalen.

Slager werd in de tweede manche op een sterke veertiende plaats afgevlagd en wist in de eerste manche na een valpartij als negentiende te finishen.

De kwalificatieheat begon met een tegenslag want na de start kwam hij met zijn been bekneld te zitten in het achterwiel van een andere rijder waardoor ze eerst moesten stoppen. Toen Ralph weer aan het rijden was, ging het goed en wist hij nog terug te komen naar een eenentwintigste plaats. In de eerste manche pakte Ralph een redelijke start en kwam op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Helaas werd hij toen van de machine gereden waardoor er veel tijd verloren ging. Toch wist Slager op een negentiende plaats over de finish te komen maar was vastbesloten om het in de tweede manche beter te doen.

De start van de tweede manche was goed en als elfde dook hij de eerste bocht in. Het rijden ging goed en Ralph slaagde erin om als veertiende over de finish te komen, een positie die hij nog niet eerder heeft weten te behalen in een Dutch Masters wedstrijd.

Met Rene Boer ging het rijden in de tijdtraining van de 500 klasse nog niet makkelijk maar in de kwalificatieheat ging het al beter waardoor hij in het sterke deelnemersveld met vele Grand Prix toppers als zeventiende over de finish wist te komen. In de manches op zondag pakte hij geen goede start en had weinig vertrouwen op de baan. Ondanks dit wist hij in de eerste manche toch nog op een twintigste plaats over de finish te komen. In de tweede manche maakte hij een aantal fouten, wat hem tijd koste en waardoor hij niet verder kwam dan een 22ste plaats.

Niels Dijk reed in Lichtenvoorde na 2,5 maand weer zijn eerste wedstrijd in de 85cc klasse. Niels kampte met oververmoeidheid waardoor hij de tijd moest nemen om te herstellen en weer fit te worden. In de tijdtraining wist hij een nette 26ste tijd op de klok te zetten en begon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche. Bij de start werd hij ingesloten maar hij begon fanatiek aan een inhaalrace en werkte zich op naar een vierentwintigste plaats. Helaas stortte hij toen hard in maar wist op wilskracht toch de vierentwintigste plaats vast te houden tot aan de finish.

In de tweede manche pakte hij een hele goede start en dook rond de achtste plaats de eerste bocht in. Lang wist hij een goed tempo te rijden maar helaas kreeg hij af te rekenen met vermoeidheid waardoor hij het tempo moest laten zakken en wederom als vierentwintigste over de finish kwam. Ook in het dagklassement eindigde Niels op een vierentwintigste plaats.

Aankomend weekend zal Ralph Slager van start gaan in de EMX300 wedstrijd in Loket, Tsjechie.

Recent Posts