Ralph Slager boekt top vijftien plaats in EMX300 debuut in Loket

Ralph Slager van het Hofstede MX Team heeft in zijn eerste wedstrijd om het EMX300 Kampioenschap in Loket, Tsjechië een top vijftien plaats weten te behalen.

Slager reed in de eerste manche een constante wedstrijd waarin hij van start tot finish in de top vijftien te vinden was. In de tweede manche leek hij nog hoger te gaan finishen totdat een valpartij voor een mechanisch probleem zorgde!

Voor Ralph was de wedstrijd in Loket zijn allereerste EMX300 wedstrijd. Het circuit van Loket is zeer technisch met veel hoogteverschillen en een harde ondergrond. In de training had Ralph al snel een goed gevoel op de baan maar in de tijdtraining kwam hij niet verder dan een vierentwintigste plaats. Ralph wist dat een goede start hem in de punten kon brengen en hier concentreerde hij zich dan ook op tijdens zijn voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start en kon rond de twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en lang wist hij stand te houden rond deze positie. Toch moest hij gedurende de wedstrijd nog een paar plaatsen afstaan en kwam op een nette vijftiende plaats over de finish.

Omdat het in de nacht van zaterdag op zondag veel had geregend, werd de tweede manche in de modder verreden. Ralph pakte een hele goede start en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Een aantal ronden wist hij goed stand te houden op deze positie totdat hij een klein foutje maakte waardoor hij terugviel naar een elfde plaats. In de daaropvolgende ronden ging het lekker maar helaas kwam hij in het midden van de wedstrijd ten val waarbij zijn koppelingspomp afknapte. Daarnaast was er zoveel modder tussen de voorrem komen te zitten dat deze steeds aan liep. Ralph kon niet anders dan naar de pits gaan om het probleem te verhelpen waardoor hij tijd verloor en er niet meer in zat dan een vijfendertigste plaats.

Omdat Ralph in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een twintigste plaats. Ondanks zijn tegenslag in de tweede manche blikt het team tevreden terug op zijn eerste optreden in het EMX300 Kampioenschap.

Daguitslag EMX300 Kampioenschap Loket:
1 Mike Kras 47 Pnt
2 Dennis Ullrich 40 Pnt
3 Vaclav Kovar 36 Pnt
4 Marek Sukup 36 Pnt
5 Brad Anderson 35 Pnt
20 Ralph Slager 6 Pnt

Recent Posts