Hofstede MX Team behaalt goede resultaten in binnen en buitenland

Het Hofstede MX team heeft het afgelopen weekend goede resultaten neer weten. Roan Tolsma finishte in het Open Nederlands Kampioenschap in Halle in de top tien, Rene Boer werd hier zevende in de 500 klasse en Ralph Slager wist acht punten te scoren in het EMX300 Kampioenschap in Imola.

Roan Tolsma moest in de training wennen aan het snelle circuit maar wist toch een zevende tijd op de klok te zetten. Een goede start zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats de eerste bocht in dook. Helaas verloor hij in deze bocht veel tijd waardoor hij terugverwezen werd tot in de achterhoede. Omdat Roan het moeilijk had om het juiste ritme te vinden kwam hij in deze manche niet verder dan een negende plaats.

Nadat Roan samen met Klaas het circuit had besproken, ging hij vol goede moed van start in de tweede manche. Helaas kwam hij ditmaal niet goed uit de start waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Gedurende de wedstrijd begon het rijden steeds beter te gaan en zag je dat de tips van Klaas geholpen hebben. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven, kwam hij op een zevende plaats over de finish.

Met Rene Boer ging het rijden goed in de training maar ondanks verwoede pogingen, slaagde hij er niet in om er een foutloze ronde uit te persen waardoor hij de sessie afsloot als achtste. Omdat hij in de eerste manche gelijk na het starthek werd ingesloten, dook hij pas rond de vijftiende plaats de eerste bocht in. Omdat hij daarna niet het tempo had om veel plaatsen winst te boeken moest hij genoegen nemen met een negende plaats.

Na een redelijke start in de tweede manche wist hij in de eerste ronde veel goed te maken waardoor hij op een zesde plaats voorbij start/finish kwam. Met een beter ritme dan in de eerste manche wist Rene als zevende over de finish te komen, wat ook zijn daguitslag was.

Ralph Slager kwam aan de start in de laatste wedstrijd om het EMX300 Kampioenschap in Imola. In de beginfase wist hij een 23ste tijd neer te zetten. Ralph wilde zijn tijd verbeteren en ging opnieuw op pad voor een snelle ronde. Echter vergiste hij zich in een bult waarvoor hij in moest houden. Ralph sprong hier te ver door en liep hierbij een pijnlijke duim op.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging goed en hij wist zich terug te knokken naar een veertiende plaats. Hij wist deze positie vast te houden tot in de slotfase maar door een fout in de slotfase verloor hij nog twee posities waardoor hij als zestiende over de finish kwam. In de tweede manche was zijn start beter maar helaas kwam hij in de eerste ronde in het gedrang terecht. Ondanks dat het rijden in deze manche niet zo lekker ging, knokte hij zich toch terug naar een achttiende plaats.

Aankomend weekend gaat het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd verder in Geldermalsen!

Recent Posts