Hofstede MX Team kent moeilijke start van het ONK in Mill

Het Hofstede MX team heeft een moeilijke start gemaakt in het Open Nederlands Kampioenschap in Mill.

De omstandigheden waren zwaar, het ritme is er nog niet maar toch knokten de rijders voor wat ze waard waren en verzamelden de eerste punten van het seizoen.

Door de grote opkomst in de 85cc klasse moest er in twee groepen getraind worden. Roan Tolsma kwalificeerde zich voor de A groep in de 85cc klasse maar moest wel vanaf de tweede startrij starten in de manches. In de eerste manche kwam hij na een slechte start terug naar een 33ste plaats. In de tweede manche was zijn start beter en kwam hij op een 31ste plaats uit de eerste ronde. Halverwege de wedstrijd moest hij een paar plaatsen prijsgeven maar in het resterende deel van de wedstrijd kwam hij nog sterk terug en werd 32ste.

Ralph Slager kende een slecht begin van het seizoen in Mill. In de training van de 250 klasse had hij veel last van opgepompte armen en slaagde er daarom niet om een snelle tijd op de klok te zetten. Dit had tot gevolg dat hij zich niet voor de A groep wist te kwalificeren en in de B finale moest rijden. Hierin kwam hij in de eerste manche na een valpartij als vierde over de finish en in de tweede manche werd hij tweede!

Karl Timmerman kwalificeerde zich in de 250 klasse als achttiende in zijn groep van de voor de wedstrijd maar moest hiermee wel in beide manches vanaf de tweede startrij starten. In de eerste manche begon hij rond de twintigste plaats aan de wedstrijd maar door een val in de tweede ronde verloor hij veel tijd en plaatsen. Na de valpartij had hij het moeilijk en kwam daardoor niet verder dan een 31ste plaats. Ook in de tweede manche startte Karl rond de twintigste plaats. Ook ditmaal ging het moeizaam waardoor hij genoegen moest nemen met een 27ste plaats.

Dylan Schra probeerde alles om zich voor de A groep te kwalificeren in de 250 klasse maar helaas lukte dit niet. In de eerste manche van de B groep kende een goede beginfase waarin hij op een achtste plaats reed. Daarna verslapte hij iets waardoor hij twee plaatsen verloor en als tiende over de finish kwam. In de tweede manche kon hij een constanter tempo vasthouden en wist hij van een negende plaats terug te komen naar een zevende positie.

Rene Boer kwalificeerde zich in de 500 klasse als zestiende voor de wedstrijd. In de eerste manche kwam hij na een matige start terug naar een tiende plaats waarop hij een aantal ronden heeft stand gehouden. Toen werd hij gepasseerd en finishte als elfde. In de tweede manche verliep de eerste ronde voortvarend maar helaas kwam hij aan het einde van de ronde ten val. Rene had het moeilijk om zich te herpakken en kwam daardoor niet verder dan een achttiende plaats. Met deze resultaten legde hij beslag op een dertiende plaats in het dagklassement.

Het team zal nu hard door blijven trainen voor de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op 13 en 14 april in Oss.

Recent Posts