Rene Boer in de top vijftien in sterk bezette Dutch Masters 500 in Axel

Rene Boer van het Hofstede MX team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 500 in Axel in de top vijftien geeindigd.

Boer reed een sterke eerste manche waarin hij op een vijftiende plaats over de finish kwam. Ook in de tweede manche kwam hij met een zestiende plaats goed tot scoren en werd hiermee ook zestiende in de daguitslag.

In de training zette Rene een aantal keren aan en wist na een goede ronde een negentiende tijd neer te zetten. Bij de start van de eerste manche kon Rene net een valpartij ontwijken en kon op een veertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat het rijden lekker ging, kon hij de aansluiting met de rijder voor hem net niet behouden en finishte op een nette vijftiende plaats. In de tweede manche lag het circuit er zwaar bij. De start was ditmaal iets minder goed waardoor hij als negentiende aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk wist hij een aantal plaatsen winst te boeken maar opdat moment was er al een groot gat ontstaan naar de rijders voor hem waardoor hij na een eenzame als zestiende over de finish kwam. Met deze resultaten eindigde Rene ook in het dagklassement op een zestiende plaats.

Ralph Slager wist zich in de sterk bezette 250 klasse als achtendertigste te kwalificeren. De start van de eerste manche was niet super maar wel kende hij een hele goede eerste ronde en kwam als vijfentwintigste uit de eerste ronde. Helaas kwam hij gedurende de wedstrijd tot twee keer toe ten val en finishte als vijfendertigste. In de tweede manche ging het na een soortgelijke start iets lekkerder waarna hij op een 33ste plaats over de finish kwam. In de daguitslag kwam hij uit op een vierendertigste plaats.

Roan Tolsma had al snel een goed ritme op het circuit en wist in de tijdtraining van de 85cc een vijfentwintigste tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij slecht uit de start maar al snel wist hij een aantal plaatsen winst te boeken en kwam op een zevenentwintigste plaats over de finish. Nadat hij in de tweede manche in het middenveld uit de start kwam, ging het in de tweede ronde mis. Hij kwam ten val en viel hierbij terug naar een 32ste plaats. In de rest van de manche heeft Roan alles gegeven en vocht zich nog terug naar een zevenentwintigste plaats.

Aankomende zondag zal het Hofstede MX team aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Heerde.

Recent Posts