Rene Boer ondanks valpartijen in de top tien in ONK 500 in Heerde

Rene Boer van het Hofstede MX team heeft een bewogen ONK 500 wedstrijd in Heerde gekend. Rene kwam verschillende keren ten val maar liet zich niet uit het veld slaan en wist er toch nog een zevende en veertiende plaats uit te halen.

Rene zette in de tijdtraining meerdere keren aan en kwam uit op een zevende tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start en dook als vijfde de tweede bocht in. Echter hierin kwam hij ten val en omdat hij na de valpartij te fanatiek was in de eerstvolgende twee ronden kwam hij nog twee keer ten val. Toch wist hij gedurende de wedstrijd nog terug te komen naar een zevende plaats. In de tweede manche wist hij zich vanaf een zevende plaats op te werken naar een vijfde positie, echter opnieuw gooide een valpartij roet in het eten. Hij kwam weer goed terug naar voren totdat hij twee ronden voor het einde op de motor van een gevallen rijder sprong. Dit koste veel tijd waardoor hij genoegen moest nemen met een veertiende plaats. In de daguitslag legde Rene beslag op een tiende plaats.

Met Ralph Slager ging het lekker in de training van de 250 klasse, alleen viel een 22ste tijd hem ietwat tegen. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een vijfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Al snel stootte hij door naar een derde plaats. Helaas kon hij dit niet volhouden en moest hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen afgeven aan snellere mannen waardoor hij als dertiende over de finish kwam. Ook in de tweede manche pakte hij een hele goede start en kwam als zesde uit de eerste bocht. Echter ditmaal ging het rijden moeizamer waardoor hij meer plaatsen prijs moest geven en als achttiende over de finish kwam. Met deze resultaten eindigde Ralph op een twaalfde plaats in het dagklassement.

Dylan Schra slaagde er in de tijdtraining van de 250 klasse niet in om een perfecte ronde neer te zetten waardoor hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten. In de eerste manche kwam hij redelijk uit de start en kwam op een zevenendertigste plaats uit de eerste ronde. Aan het einde van de wedstrijd zakte Dylan wat in en kwam ook nog ten val waardoor hij als veertigste over de finish kwam. De tweede manche begon beter waardoor hij als vierendertigste uit de eerste ronde kwam. Het rijden ging in deze manche beter maar helaas kwam hij twee keer ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een zevenendertigste plaats.

Karl Timmerman kwalificeerde zich in de tijdtraining van de 250 klasse als zesentwintigste voor de wedstrijd. Na een redelijke start reed hij in de eerste manche naar een twintigste plaats toe totdat hij ten val kwam en genoegen moest nemen met een vierentwintigste plaats. In de tweede manche kreeg Karl een tegenslag te verwerken want in de tweede ronde kwam hij hard ten val en moest de wedstrijd verlaten. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek hij niets gebroken te hebben waardoor hij aankomende zondag bij de volgende ONK wedstrijd in Harfsen weer terug achter het starthek kan verschijnen.

Recent Posts