Ralph Slager pakt top drie plaats in het ONK 250 in Gemert

Ralph Slager van het Hofstede MX team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Gemert een top drie plaats weten te behalen.

Het was een drukke week voor het Hofstede MX team want op donderdag reden ze eerst een wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen, gevolgd door een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Gemert op zondag.

Ralph kwalificeerde zich in Rhenen als zevenentwintigste voor de wedstrijd maar reed een sterke eerste manche waarin hij twintigste wist te worden. Na een betere start in de tweede manche reed hij op een veertiende plaats totdat hij ten val kwam. Na de valpartij kon hij niet lekker meer in zijn ritme komen waardoor hij genoegen moest nemen met een 22ste plaats.

Ralph ging in Gemert in een hoog tempo rond in de training en zette een vierde tijd op de klok. In de eerste manche kon hij op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen maar door een valpartij in de eerste ronde werd hij teruggeslagen naar een twaalfde plaats. Met een redelijk goed ritme wist hij zich gedurende de wedstrijd langs twee andere rijders te knokken en werd tiende. In de tweede manche pakte hij een super goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging de hele manche lekker en dit zorgde ervoor dat Slager op een derde plaats over de finish kwam. Met deze resultaten werd hij vierde in de daguitslag.

Karl Timmerman kwalificeerde zich in Rhenen als zesendertigste voor de 250 wedstrijd. In de eerste manche kwam hij rond de dertigste plaats uit de start en omdat het rijden niet heel lekker ging, had hij het moeilijk om naar voren te komen. Dit zorgde ervoor dat hij genoegen moest nemen met een 27ste plaats. Ook in de tweede manche kwam Karl niet goed weg bij de start maar wel ging het rijden nu iets beter waardoor hij als 23ste werd afgevlagd. In Gemert kon hij in de training absoluut niet in zijn ritme komen en strandde daardoor op een 32ste tijd. Vervolgens begon de eerste manche met een tegenslag want hij kwam ten val bij de start. Tijdens zijn opmars viel hij nogmaals maar hij wist het goede ritme weer terug te vinden en finishte als 22ste. In de tweede manche pakte hij geen goede start en moest ver achteraan beginnen. Met een redelijk goed tempo wist hij zich gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een zeventiende plaats.

Roan Tolsma reed voor het eerst op het circuit van Rhenen. In de training ging het rijden lekker maar de dertigste tijd viel hem toch wat tegen. In de eerste manche kwam hij na een slechte start en geen lekker ritme niet verder dan een dertigste plaats. In de tweede manche kreeg hij in de eerste ronde af te rekenen met tegenslag want hij na een slechte start remde hij zijn motor achter in de baan stil en het koste hem veel tijd voordat hij deze weer aan de praat had. Met bijna een ronde achterstand ging hij in de achtervolging en wist er nog een 32e plaats uit te halen.

Ook was hij nog nooit in Gemert geweest. In de laatste ronde van de tijdtraining zette hij pas zijn snelste tijd, die goed was voor een achttiende tijd. In de eerste manche kwam hij met een goed ritme vanaf een vijfentwintigste plaats terug naar een vijftiende positie. In de tweede manche wist hij na een betere start aan het achterwiel van de veertiende man over de finish te komen en werd hiermee vijftiende in de daguitslag.

Nadat Rene Boer in de tijdtraining een achttiende tijd neer had weten te zetten, pakte hij in de eerste manche een goede start maar ging te ver naar buiten waardoor hij teruggeslagen werd tot in de achterhoede. In de beginfase ging het moeizaam maar daarna begon het beter te gaan. Echter op een negentiende plaats rijdend sprong hij zijn achterwiel kapot waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Belust op revanche ging hij van start in de tweede manche. Wederom zat hij er goed bij maar net als in de eerste manche ging hij te ver naar buiten in de eerste bocht. Op een vijfentwintigste plaats begon hij aan de wedstrijd en vocht zich tijdens de race terug naar een nette zeventiende positie.

Op zondag in Gemert kende Boer een moeizame eerste manche waarin het niet wilde zoals hij dat wilde en waardoor hij niet verder kwam dan een tiende plaats. In de tweede manche reed hij in de beginfase op een derde plaats maar door een fout viel hij terug naar een vijfde plaats en werd uiteindelijk op een zesde plaats afgevlagd waarmee hij zevende werd in de daguitslag.

Tegenslag was er voor Dylan Schra in Gemert want door een valpartij in de tijdtraining brak hij zijn middenhandsbeentje en zal hierdoor een aantal weken rust moeten houden.

Een week eerder kwam Jesper Gils in Halle aan de start in een CUP 125 wedstrijd. In de eerste manche  kwam Jesper vanaf een twintigste plaats terug naar een achttiende positie en ging in de aanval op de zeventiende man. Helaas kwam hij net iets tekort en werd als achttiende afgevlagd. Na een goede start in de tweede manche had hij verschillende positiewisselingen rond de vijftiende plaats en finishte als zestiende, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement. Het afgelopen weekend stond de volgende CUP wedstrijd op het programma in Den Dungen. Net als de baan in Halle was ook dit circuit nieuw voor Jesper. In de eerste manche kwam hij na een lastige start op een negentiende plaats uit de eerste ronde en finishte uiteindelijk na wat positiewisselingen als achttiende. De start van de tweede manche was vele malen beter en met wat geluk kwam hij op een vierde plaats uit de eerste bocht. Omdat het tempo net iets te hoog lag voor Jesper zakte hij langzaam terug naar een zestiende plaats. De volgende wedstrijd is op 23 juni in Geldermalsen.

Recent Posts