Hofstede MX team kent moeilijke NK in Westerbork

 In ONK250

Het Hofstede MX team heeft een moeilijke wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Westerbork gekend. Karl Timmerman finishte buiten de top twintig en Jesper Gils kwam in de tweede manche ongelukkig ten val en brak zijn sleutelbeen.

In de tijdtraining liep het moeizaam voor Karl. Pas in de allerlaatste ronde wist hij een redelijke tijd neer te zetten waarmee hij de sessie afsloot als 22ste. Voor Jesper verliep de training best goed. In de eerste ronde zette hij gelijk aan en wist een goede tijd neer te zetten. Daarna wist hij zijn tijd nog een keer te verbeteren en sloot de sessie af op een negenentwintigste tijd.

Karl kwam bij de start van de eerste manche slecht weg en kwam vervolgens ook nog eens ten val. Gedurende de wedstrijd ging het rijden niet makkelijk waardoor hij niet verder terug kon komen dan een vijfentwintigste plaats. Ook Jesper kwam slecht uit de start en moest van rond de dertigste plaats terug naar voren zien te komen. In de beginfase wisselde hij verschillende keren van positie en ging het wat moeizaam. Halverwege de wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij verschillende rijders te passeren, om uiteindelijk op een 23ste plaats over de finish te komen. Ook Jesper zat er niet goed bij na het vallen van het starthek maar kende wel een goede eerste ronde en kwam op een 22ste plaats voorbij start/finish. Helaas kwam hij toen na de eerste tafelberg hard ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen. Momenteel is nog onduidelijk hoelang Jesper buiten de strijd zal zijn.

Ook in de tweede manche zat Karl er niet goed bij met de start. Wel ging het rijden nu iets beter en wist hij er een negentiende plaats uit te halen.

Op zondag 9 juni gaat het Nederlands Kampioenschap verder in Eersel.

Fotocredits – Henry Dunnewind

Recent Posts
0