Karl Timmerman sluit ONK 250 seizoen af met top tien klassering in St. Isidorushoeve

 In Geen categorie

Het Hofstede MX team heeft afgelopen weekend in St. Isidorushoeve het Open Nederlands Kampioenschap afgesloten met een top tien klassering voor Karl Timmerman.

In de tijdtraining ging het niet helemaal naar wens met de 250 mannen. Het rijden met Karl ging moeizaam waardoor hij niet verder kwam dan een vijftiende plaats, net een plaats voor Ralph Slager die iets te druk reed wat juist averechts werkte in de modder. Dylan Schra had een aantal ronden nodig voordat hij zijn draai gevonden had en kwam niet verder dan een zevenentwintigste tijd.

In de eerste manche pakte Karl geen goede start maar kon gelijk in de eerste ronde goed naar voren komen. In de rest van de manche ging het rijden goed en dit zorgde ervoor dat hij als elfde over de finish kwam. Ralph kwam van rond de vijftiende plaats terug naar voren maar kreeg last van harde onderarmen waardoor hij het tempo moest laten zakken en achter Karl als twaalfde over de finish kwam. Met Dylan ging het lekker en in de slotfase van de manche had hij uitzicht om de twee rijders voor hem te kunnen pakken. Echter door een foutje in de laatste ronde lukte dit niet waardoor hij als 22ste eindigde.

In de tweede manche pakte Karl een betere start en kon in de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. Met een goed tempo kwam hij naar voren en wist beslag te leggen op een tiende plaats, wat hem in het dagklassement een negende plaats opleverde. Ralph kwam in de tweede bocht na de start tot stilstand achter een gevallen rijder. Later in de eerste ronde kreeg hij zandstraal onder de roll off waardoor hij de bril af moest doen. Door het verminderde zicht was het moeilijk om naar voren te komen en hierdoor legde hij beslag op een zestiende plaats. Met deze resultaten werd hij dertiende in de daguitslag en is in de eindstand van het kampioenschap op een elfde plaats geeindigd. Voor Dylan verliep de eerste ronde goed maar daarna kwam hij niet lekker in zijn ritme en finishte als 23ste. In de daguitslag werd hij 21ste in St. Isidorushoeve.

Roan Tolsma had het in de training van de 85cc klasse lastig op het met sporen bezaaide circuit en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een vijftiende tijd. Na de training bestudeerde hij samen met Klaas het circuit en was er klaar voor om er in de eerste manche tegenaan te gaan. Na een redelijke start kwam hij op een zeventiende plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging lekker en zo wist hij gedurende de wedstrijd terug te komen naar een mooie dertiende plaats. In de tweede manche pakte hij een nog betere start en kwam op een veertiende plaats uit de eerste ronde. Heel even nam hij de dertiende plaats in handen maar dit was van korte duur waardoor hij op een nette veertiende plaats over de finish wist te komen. Dit was ook zijn resultaat in het dagklassement en in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap is Roan vijftiende geworden.

Jesper Gils wist in de tijdtraining van de CUP 125 een veertiende tijd op de klok te zetten. De start van de eerste manche was iets minder maar door een goede eerste bocht wist hij gelijk al verschillende plaatsen winst te boeken. Helaas kwam hij op een dubbelsprong op het gras gedeelte hard ten val en kon pas na een ronde verder. Na de valpartij ging het rijden lekker maar omdat zijn achterstand zo groot was, finishte hij als laatste (18). Door de vele miezer regen was het circuit erg glad in de tweede manche. In deze omstandigheden kwam Jesper tot twee keer toe ten val en had geen ritme. Hierdoor kwam hij niet verder dan een zestiende plaats. In zijn eerste seizoen op de 125cc is hij als jongste deelnemer van de CUP 125 klasse op een elfde plaats geeindigd.

Rene Boer kon vanwege een opgelopen blessure eerder in de week tijdens een training in Nunspeet niet aan de start komen in St. Isidorushoeve.

Recent Posts
0