Hofstede MX team kent succes en tegenslag in het ONK in Westerbork

 In Geen categorie

Het Hofstede MX team kwam het afgelopen weekend in actie bij het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork. Het werd een wedstrijd met succes en tegenslag voor het team.

Na zijn blessure liet Roan Tolsma in de training van de 85cc klasse alweer mooie dingen zien en zette een zestiende tijd op de klok. Bij de start van de eerste manche kwam hij niet heel goed weg maar kwam daarna goed mee en passeerde op een twaalfde plaats start/finish. Lang wist hij deze positie vast te houden maar in de slotfase moest hij toch nog twee plaatsen prijsgeven en kwam als veertiende over de finish. De start van de tweede manche was beter maar door het gedrang in de eerste bocht verloor hij nog een aantal plaatsen. Op een vijftiende plaats kwam hij uit de eerste ronde maar viel in het midden van de wedstrijd even terug naar een zeventiende positie. Tegen het einde van de wedstrijd kwam hij weer in het goede ritme en finishte op een nette zestiende plaats. Met deze resultaten werd hij veertiende in het dagklassement en dit is zijn beste resultaat van dit seizoen tot nu toe. In de tussenstand van het kampioenschap bezet hij nu de vijftiende plaats.

Voor Jesper Gils pakte de tijdtraining van de CUP 125 klasse goed uit en wist gelijk in de beginfase zijn snelste tijd neer te zetten. Ondanks dat hij er nog een keer dichtbij kwam bleef zijn tijd staan en deze was goed voor een achtste positie. Nadat hij in de eerste manche niet lekker weg kwam bij de start werkte hij een constante en goede wedstrijd af en finishte op een negende plaats. Ook in de tweede manche kwam hij niet goed uit de start en dook in de achterhoede de eerste bocht in. Na een begin waarin hij iets te lang afwachtte kwam het juiste ritme erin en begon hij plaatsen winst te boeken. In de laatste ronde wist hij nog twee rijders te passeren en kwam op een mooie achtste plaats over de finish. Dit was ook de positie die hij in het dagklassement pakte!

Rene Boer had vanwege een opgelopen knieblessure in Lierop twee weken niet veel kunnen trainen. Toch probeerde hij om in Westerbork mee te rijden. Ondanks dat hij weinig kracht kon zetten in zijn linkerbeen wist hij de zevende trainingstijd in de 500 klasse neer te zetten maar in de eerste manche merkte hij al snel dat door rijden niet verantwoord was waardoor hij besloot om de wedstrijd te verlaten. Ook in de tweede manche is Rene niet van start gegaan en zal zijn knie deze week verder laten onderzoeken.

Ralph Slager keerde na een knieblessure waarmee hij twee maanden heeft gezeten, terug in Westerbork. Ralph had slechts een aantal keren getraind en wist niet wat hij ervan kon verwachten. Hij zette in de training een twintigste tijd op de klok. Na een redelijke start in de eerste manche kon hij de rijders voor hem redelijk goed volgen en wist zestiende te worden. In de tweede manche kon hij na een goede start lekker mee in de beginfase maar moest het tempo na een aantal ronden laten zakken waardoor hij als negentiende over de finish kwam. Met deze resultaten werd hij zeventiende in het dagklassement.

Karl Timmerman zette in de tijdtraining van de 250 klasse een negentiende tijd op de klok en dit viel hem ietwat tegen. Door een slechte start in de eerste manche moest hij in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Hij vocht zich terug naar een veertiende plaats maar moest in de slotfase nog een plaats afstaan en werd vijftiende. In de tweede manche ging het niet zoals Karl het wilde. Hij kwam tot twee keer toe ten val en kon daarna geen lekker ritme meer pakken waardoor er niet meer in zat dan een zesentwintigste plaats.

Dylan Schra had in de tijdtraining een goed gevoel op de motor maar slaagde er niet in om een snelle foutloze ronde neer te zetten waardoor hij op een negenentwintigste tijd strandde. In de eerste manche had hij een mooi duel en eindigde vlak achter de 23ste man als vierentwintigste. In de tweede manche had hij meer moeite met het lastige circuit en eindigde als zevenentwintigste.

Op zondag 13 oktober wordt de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden in St. Isidorushoeve.

Recent Posts
0