Hofstede MX team met Roan Tolsma in de top vijf in het ONK 85cc in Boekel

 In ONK Jeugd, ONK250

Het Hofstede MX team heeft met Roan Tolsma een vijfde plaats weten te behalen in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Boekel.

Naast Tolsma reed Jesper Gils een sterke eerste ONK wedstrijd in de 125cc klasse en eindigde in de top twintig. Karl Timmerman miste nog wedstrijdritme na zijn schouderblessure maar hield de schade beperkt en werd 23ste in de daguitslag van de 250 klasse.

Roan had zich conditioneel en met de motor goed voorbereid op deze wedstrijd. Hij begon sterk aan de dag. Hij had het juiste gevoel al snel gevonden op de baan en zette in de beginfase van de tijdtraining een tiende tijd op de klok. Omdat hij gedurende de sessie terug zakte naar een zestiende tijd, zette hij nogmaals aan en kwam uit op een nette achtste plaats. In de slotfase wist hij nog wat van zijn snelste tijd af te snoepen en wist de sessie af te sluiten op een goede zesde tijd.

Voor de eerste manche hadden Roan en Klaas de start goed doorgenomen want deze is in Boekel zeer belangrijk. Na het vallen van het starthek kwam hij rond de tiende plaats uit de eerste bocht maar wist tijdens de eerste ronde verschillende rijders te passeren en kwam op een vijfde plaats uit het bos uitgesprongen. Gedurende de wedstrijd liep hij hard in op de vierde man maar ondanks verwoede pogingen slaagde Roan er niet in om deze te passeren. Omdat een rijder uit de top drie ten val kwam, schoof Roan toch nog een positie op en sloot de manche af op een voortreffelijke vierde plaats.

Roan pakte in de tweede manche een soortgelijke start en kwam ditmaal op een zesde plaats het bos uit. Er ontstond een spannend gevecht om de vijfde plaats en deze wist Roan in zijn voordeel te beslissen. Hij reed de wedstrijd uit op een vijfde plaats en dit was ook zijn plaats in het dagklassement.

Jesper Gils reed in Boekel zijn allereerste ONK wedstrijd en wel in de 125cc klasse. In de beginfase van de training zette hij gelijk zijn snelste ronde neer waarmee hij uiteindelijk de sessie afsloot als 32ste van de veertig rijders. Vanaf de tweede startrij wist hij in de eerste manche de valpartij in de eerste bocht te ontwijken. Na een aantal ronden kwam hij in het juiste ritme en werkte zich langs verschillende andere rijders. Dit resulteerde in een mooie 22ste plaats op de finish. In de tweede manche mocht hij wel vanaf de eerste startrij starten. Hij kwam redelijk weg bij de start maar kreeg na een aantal ronden steeds meer vertrouwen en kon zelfs versnellen. Hij wist verschillende rijders in te halen en kwam op een nette negentiende plaats over de finish. In het dagklassement legde Jesper beslag op een twintigste plaats.

Karl Timmerman is nog niet helemaal fit na zijn schouderblessure maar was vastbesloten om er het beste van te maken. In de tijdtraining van de 250 klasse zette hij twee snelle ronden neer en kwam uit op een achtentwintigste tijd. Na een redelijke start in de eerste manche kon hij op een twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij kon dit tempo goed handhaven maar moest tegen het einde van de wedstrijd een paar plaatsen prijsgeven en werd 23ste. In de tweede manche zat hij er minder goed bij met de start en kwam ditmaal pas op een vijfentwintigste plaats uit de eerste bocht. In de eerste ronde wist hij gelijk een aantal plaatsen winst te boeken maar helaas kon hij het vanwege het tekort aan ritme nog geen hele manche volhouden waardoor hij uiteindelijk zesentwintigste werd. In de daguitslag legde Karl beslag op een 23ste plaats.

Aankomend weekend komt het Hofstede MX team aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap in Delfzijl en Harfsen.

Recent Posts
0