Hofstede MX team strijdend voor de ONK punten in Delfzijl en Harfsen

 In ONK Jeugd, ONK250

Het Hofstede MX team had het afgelopen weekend twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap. Roan Tolsma en Jesper Gils kwamen aan de start in het ONK jeugd in Delfzijl en Karl Timmerman ging op jacht naar de punten in het ONK 250 in Harfsen.

Door de vele regenval lag het circuit er nat bij in de training. Ondanks dit slaagde Roan er in om een aantal goede ronden te rijden en een zevende tijd op de klok te zetten. Voor de eerste manche droogde de baan al wat op zodat de omstandigheden beter werden. Roan pakte een goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. In de beginfase kon hij dit goed volhouden maar na vier ronden moest hij het tempo iets laten zakken en kwamen er een aantal rijders overheen. Roan zakte terug naar een zesde plaats en dit was ook de positie waarop hij finishte.

In de tweede manche pakte Roan een iets minder goede start en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Gelijk begon hij aan een inhaalrace en kwam al na een ronde aan op een achtste plaats. Met een goed tempo stootte hij door naar een zesde plaats en had de aansluiting met een groepje van rijders voor hem. Na een aantal mooie gevechten en plaatswisselingen, sloot Roan de manche af op een zevende plaats. Met deze resultaten staat hij nu op een vijfde plaats in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap.

Jesper Gils kwam in Delfzijl aan de start in de 125cc klasse. In de tijdtraining wist hij zich steeds te verbeteren maar in posities schoot hij hier niet veel mee op. In de slotfase wist hij zijn tijd nog een keer te verbeteren en sloot zo de sessie af op een vijftiende tijd. Bij de start van de eerste manche was hij iets te voorzichtig en kwam na een aantal ronden aan op een vijftiende plaats. Omdat Jesper de aansluiting met de rijders voor hem niet kon vinden, was de vijftiende plaats het hoogst haalbare voor Jesper in de eerste manche. Ook in de tweede manche zat Jesper er niet goed bij met de start en kwam opnieuw op een vijftiende plaats voorbij start/finish/ Gedurende de wedstrijd liep hij wel iets in op de veertiende man maar tot een aanval kwam het niet. Wederom eindigde hij op een vijftiende plaats en dit was ook zijn plaats in het dagklassement.

Karl Timmerman reed op zondag de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Harfsen. In de training had Karl het moeilijk om in zijn ritme te komen en kwam niet verder dan een eenendertigste tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam als vijftiende uit de eerste ronde. Hij kon dit een aantal ronden volhouden maar moest daarna het tempo iets laten zakken en verloor daardoor een aantal plaatsen. Moegestreden kwam Karl op een vierentwintigste plaats over de finish.

In de tweede manche pakte hij een minder goede start maar met een goed tempo kwam hij naar voren en kreeg al snel de negentiende plaats in handen. Door een foutje viel hij een aantal plaatsen terug maar Karl herstelde zich goed en wist er nog een twintigste plaats uit te halen.

Aankomend weekend komen Jesper en Roan in actie in het ONK Jeugd in Halle.

Recent Posts
0