Karl Timmerman dertiende in EMX2T wedstrijd in Lommel

 In EMX2T

Karl Timmerman van het Hofstede MX team is in de EMX2T wedstrijd in het Belgische Lommel op een dertiende plaats geëindigd. Timmerman vocht in beide manches mee om de tiende plaats maar een fout in zowel de eerste als de tweede manche zorgde ervoor dat hij als twaalfde en dertiende werd afgevlagd.

De dag begon met een vrije training van 20 minuten, wat ideaal was om de baan goed te verkennen. Daarna volgde er een tijdtraining en deze verliep goed voor Karl want na drie pogingen kwam hij uit op een tiende tijd.

In de eerste manche kwam Karl niet super uit de start maar hij kwam de eerste bocht en ronde goed door en kwam op een elfde plaats voorbij start/finish.

‘’Na een aantal ronden kon ik de tiende plaats overnemen en probeerde het gat tot aan de negende man dicht te rijden. Jammer genoeg maakte ik toen een fout en viel terug naar een twaalfde plaats. Ik probeerde in het resterende deel van de wedstrijd nog terug te komen naar de elfde man maar dit lukte niet waardoor ik twaalfde werd,’’ vertelt Karl.

Bij de start van de tweede manche kwam Karl niet goed weg maar opnieuw gingen de eerste bocht en ronde goed waardoor hij zich op wist te werken naar een tiende plaats. In het midden van de wedstrijd gooide een valpartij roet in het eten en werd hij teruggeslagen naar een dertiende plaats.

‘’Na de valpartij was mijn tempo niet goed genoeg meer om nog naar voren te komen waardoor ik als dertiende over de finish kwam.’’

Met een 12-13 in de manches eindigde Karl ook in het dagklassement op een dertiende plaats. Voor Karl was dit een mooie ervaring om aan deze wedstrijd deel te nemen.

Daguitslag EMX2T Lommel:
1 Max Spies 50 Pnt
2 Brad Anderson 42 Pnt
3 Federico Tuani 42 Pnt
4 Ken de Dycker 36 Pnt
5 Ben Putnam 31 Pnt
13 Karl Timmerman 17 Pnt

Recent Posts
0